04 jul

Taalnieuws bij Tekom, de Tekom Telex

Telexberichten van Tekom VertalersOm onze relaties nog beter te kunnen informeren over taal, taalnieuws en alles wat erbij komt kijken en gewoon omdat we het leuk vinden, zijn we begonnen met de Tekom Telex. De Tekom Telex is een soort blog waarin we opmerkelijke, taal gerelateerde zaken delen. Waarom de naam Tekom Telex? In 1976 zijn wij ooit begonnen als meertalig Telexbureau. We verzonden en ontvingen toen telexberichten in diverse talen voor een breed aantal opdrachtgevers, met name im- en exportbedrijven. Deze berichten werden door ons vertaald in en uit het Nederlands. Eigenlijk al direct na onze start, werden wij ook benaderd voor ander vertaalwerk. Hieruit is ons vertaalbureau geboren. Wij vinden het heel leuk om deze voor ons waardevolle historische naam in een nieuw jasje te steken. En het allitereert zo lekker.

Houd onze telexberichten in de gaten (klik hier)

telex

 

related posts