14 nov

DTG kiest Tekom voor (SEO) website vertalen

DTG kiest voor Tekom

Bij DTG zit zoeken en gevonden worden in de bedrijfsgenen. Als partner van het MKB helpt DTG ondernemers al 125 jaar om gevonden te worden door hun klanten. Zij doen dit onder meer online met goed vindbare websites die DTG voor bedrijven maakt tegen een betaalbare prijs. Vanzelfsprekend horen daar ook meertalige websites bij en die behoefte herkende DTG dan ook bij haar klanten. Daarom heeft DTG voor Tekom gekozen als vaste vertaalpartner. Tekom is een vertaalbureau en gespecialiseerd in het zoekmachinevriendelijk vertalen van websites.

meertalige websites

Het mkb en internationaal zakendoen

Nederland is van oudsher een handelsland en we zijn dan ook de nummer 5 van de wereld als het gaat om export. Best een hoge plek voor zo’n klein landje. Het MKB is hiervoor voor een groot deel verantwoordelijk. Meer dan 98% van de goederen exporterende bedrijven behoort tot het MKB. Samen zijn ze verantwoordelijk voor 60% van de Nederlandse export. En wetende dat potentiële klanten veel eerder geneigd zijn iets aan te schaffen als het in hun moedertaal wordt aangeboden (72,4%) is het essentieel om ook goed vindbaar te zijn voor die buitenlandse klanten. Het MKB heeft dus behoefte aan een goed vertaalde website. DTG biedt dit dus ook aan ondernemers aan.

internationaal zakendoen

Website vertalen; wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Een zoekmachine zoals Google, indexeert de informatie van de website zodat de gebruikers kunnen vinden wat ze zoeken. Een MKB-bedrijf doet er goed aan de website zo in te richten dat wanneer er op haar product of dienst wordt gezocht, haar website zo hoog mogelijk wordt getoond in de zoekresultaten. SEO is een manier om de website via teksten ‘Google-vriendelijk’ te maken. Een bedrijf als DTG heeft zich in SEO gespecialiseerd en Tekom is getraind door de SEOguru en weet een website zo te vertalen dat deze ook in de andere taal goed gevonden wordt. Deze samenwerking tussen DTG en Tekom is dan ook een logische stap die de klanten van DTG de mogelijkheid biedt om ook in het buitenland online gevonden te worden.

SEO Vertalng website

Bronnen:

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/buitenlandse-handel-in-cijfers

http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/internationale-handel/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-exportaandeel-mkb-2009.htm

https://www.tekom.nl/2013/03/website-vertalen/

http://www.dtg.nl/producten/websiteservices/website.aspx?gclid=CLzH4LSK-sECFWfKtAodqx8ATA

Door: Ingeborg Verduijn

related posts