12 jan

Vlekkeloze Cloudmigratie dankzij Netdata

Datamigratie kan echt een drama zijn voor bedrijven (weten we uit eigen ervaring). We waren daarom behoorlijk zenuwachtig toen vrijdag 14 december jl. de boel ‘over’ moest naar onze nieuwe leverancier: Netdata.

 

Het team van Netdata verzekerde ons dat alles maandagochtend up en running zou zijn. Om dit te realiseren zijn ze diezelfde vrijdag tot 2:00 uur ‘s nachts bezig geweest om alles goed aan de gang te krijgen. Dat hoort erbij, zo kregen wij te horen, voor hen de normaalste zaak.

 

Waarom werken wij in de cloud?

Wij wilden niet meer alleen afhankelijk zijn van de voorziening van de vestigingslocatie. Als de NS niet meewerkt, het internet eruit ligt of er een stroomstoring is, kunnen we altijd en overal werken. We pakken onze laptop op en werken op elke locatie met goede wifi.

 

Verbeterde security

Daarnaast is een eigen netwerkomgeving bij een bedrijf van de omvang van Tekom Vertalers veel makkelijker te hacken dan die van een aanbieder van cloudsoftware. Dat komt doordat cloudaanbieders veel serieuzer bezig zijn met security dan een normaal bedrijf dat ooit kan zijn. Bovendien zijn de omstandigheden in een datacenter optimaal.

Netdata gaat voor een 10!

Netdata bestaat sinds 1999 en concentreert zich op het volledig ontzorgen van MKB-bedrijven op ICT-gebied. Daarbij is klanttevredenheid hun belangrijkste streven. Hun slogan is niet voor niets ‘wij gaan voor een 10’. Een leverancier die goed bij ons past.

We kunnen ervan op aan dat alles tot in de kleinste details goed wordt geregeld. Alles werkte op zondag alweer naar behoren. Wij zijn Netdata en ook onze softwareleveranciers heel dankbaar voor de soepele overgang.

 

related posts