Ga naar de inhoud

Documenten in het Albanees vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Albanese vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Albanees.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Albanese vertaling

Albanese vertaling
Albanese vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Albanese vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Albanese vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE ALBANESE TAAL

Het Albanees is een Indo-Europese taal. De taal kent veel leenwoorden uit het Latijn
en andere talen, maar heeft een geheel eigen grammaticale opbouw.
De Indo-Europese talenfamilie kent vele vertakkingen en het Albanees is een van de weinige Indo-Europese talen die niet aan een andere, nog levende Europese taal verwant is.

Er bestaan leuke theorieën over een verwantschap van het Albanees aan de tot de verbeelding sprekende dode taal Messapisch en het hieraan waarschijnlijk sterk verwante Illyrisch. Er is helaas onvoldoende bewaard gebleven van deze talen om dit te kunnen bewijzen.
Er zijn twee belangrijke dialecten, het Gegisch en het Toskisch. Het Gegisch wordt gesproken in Noord-Albanië en het Toskisch in het zuiden van het land. Indien u een Albanese vertaling nodig heeft, is het dus belangrijk om te weten op welke doelgroep u zich wilt richten. Het standaard-Albanees is meer op het Toskisch gebaseerd.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,15 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,20 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Albanees of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd. Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Albanees of elke andere gewenste taal.

Bent u op zoek naar een goede Albanese vertaling voor uw bedrijf of situatie? Dat kan. Wij vertalen uit alle talen in het Albanees. Ook beëdigd. En in alle vakgebieden