Ga naar de inhoud

Documenten in het Arabisch vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Arabische vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Arabisch.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  1. QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  2. PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  3. PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 

Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Arabische vertaling

Saudi-arabia-flag
Arabische vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Arabische vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Arabische vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE ARABISCHE TAAL

Het Arabisch behoort tot de Semitische talenfamilie. Deze talenfamilie is onderdeel van de Afro-Aziatische talen. Net als bij Indo-Europese talen bestaat de theorie dat alle Semitische talen van een proto-taal afstammen. Het Arabisch vormt een subgroep van de Semitische talen, samen met het Maltees, dat ontstaan is uit het Arabisch, maar in Latijns schrift wordt geschreven.

Het Arabisch is de taal van de Koran, het Heilige Boek van de islam. Het wordt hierom beschouwd als de moedertaal van de gehele islamitische wereld. Maar liefst 280 miljoen personen spreken deze wereldtaal als moedertaal. Het is een prachtige taal met een bijzonder rijke geschiedenis. Er zijn heel veel oude filosofische, astrologische en mathematische documenten in het Arabisch geschreven.

Het alfabet bestaat uit 28 letters en wordt, in tegenstelling tot het Latijnse schrift, van rechts naar links geschreven. Indien u een Arabische vertaling nodig heeft, is dit iets waar altijd rekening mee moet worden gehouden. Het heeft verstrekkende gevolgen voor de opmaak van uw tekst, hetgeen zeker bij foldermateriaal en dergelijke erg belangrijk is.

HET MODERN STANDAARD ARABISCH (MSA)
Arabisch wordt gesproken in de meeste landen in Noord-Afrika, in de Golfstaten en in het Midden-Oosten. Eigenlijk in alle landen die lid zijn van de Arabische liga en daarnaast nog in Tsjaad en als tweede officiële taal in Israël.

Voor de vertaling van de meeste documenten volstaat het Modern Standaard Arabisch (MSA) voor alle landen waar het Arabisch wordt gesproken.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Arabisch of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd. Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Arabisch of elke andere gewenste taal.

Bent u op zoek naar een goede Arabische vertaling voor uw bedrijf of situatie? Dat kan. Wij vertalen uit alle talen in het Arabisch. Ook beëdigd. En in alle vakgebieden.