Ga naar de inhoud

Documenten in het Azerbeidzjaans vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Azerbeidzjaanse vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Azerbeidzjaans.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk. Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.
  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.
 Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Azerbeidzjaanse vertaling

Azerbaijan-flag
Azerbeidzjaanse vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Azerbeidzjaanse vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Azerbeidzjaanse vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE AZERBEIDZJAANSE TAAL

Het Azerbeidzjaans of Azeri is een Turkse taal. Het behoort samen met het Turks, het Turkmeens en het Gagaoezisch tot de Ogoezische Turkse talengroep. Deze talen zijn zo nauw verwant dat ze taalkundig als één taal zouden kunnen worden beschouwd. Azerbeidzjaans werd lang geschreven in het Arabisch schrift, ook enige tijd in het cyrillisch schrift, en wordt pas sinds 1991, net als het Turks, in het Latijnse schrift geschreven, maar met een afwijking. De veelgebruikte letter ä is vervangen door het ‘ə’-teken. Het Azerbeidzjaans is de enige taal ter wereld die deze letter gebruikt. Het Azerbeidzjaans wordt overigens ook gesproken door een grote gemeenschap in het naburige Iran, waar men nog het Arabische schrift gebruikt. De grote verschillen tussen het Turks en het Azerbeidzjaans zijn het gevolg van Russische en Perzische invloeden. Turkije heeft zich sinds de jaren 20 willen ontdoen van de Perzische woorden in het Turks en succesvol taalhervormingen doorgevoerd. Het Azerbeidzjaans of Azeri is een behoorlijk grote taal. Het wordt naar schatting door meer dan 23 miljoen personen gesproken. Wanneer u een Azerbeidzjaanse vertaling nodig heeft, is het wel van belang om na te gaan of de vertaling voor Iran of Azerbeidzjan bestemd is. Azerbeidzjan is een interessant land voor bedrijven, omdat het het grootste en meest dichtbevolkte land is in de Kaukasusregio. Het is een land met een rijke historie. De regio wordt al bewoond sinds het stenen tijdperk.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Azerbeidzjaans of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd. Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Azerbeidzjaans of elke andere gewenste taal.

Bent u op zoek naar een goede Azerbeidzjaanse vertaling voor uw bedrijf of situatie? Dat kan. Wij vertalen uit alle talen in het Azerbeidzjaans. Ook beëdigd. En in alle vakgebieden.