Ga naar de inhoud

Documenten in het Chinees vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Chinese vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Chinees.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Chinese vertaling

China-flag
Chinese vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Chinese vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Chinese vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE CHINEESE TAAL

Het Chinees is eigenlijk geen gewone taal, maar een talengroep of een macrotaal. De Chinese talen zijn variëteiten die onderling net zo van elkaar kunnen verschillen als Nederlands en Deens. Als men het over het Chinees heeft, wordt meestal het Standaardmandarijn bedoeld, de officiële taal van China en van Taiwan en een van de officiële talen van Singapore. 1,22 miljard mensen spreken een van de Chinese taalvariëteiten.

Het Chinees is een heel oude taal. De oudste vondsten van het Chinese schrift dateren van 13 eeuwen voor onze jaartelling. Dit betreffen Chinese tekens op runderbotten en schildpadschilden, waarvan men indertijd geloofde dat ze de toekomst voorspelden, de zogeheten orakelbotten. Het Chinees is onderdeel van de Sino-Tibetaanse talenfamilie, waartoe ook de Tibetaanse talen en het Birmees behoren. De Chinese talengroep bestaat uit tien talen, waarvan het Mandarijn de grootste is. Daarnaast zijn ook het Kantonees, het Wu en het Min grote talen.

Het Mandarijn Chinees is de meest gesproken taal ter wereld. Het Mandarijn kent verschillende dialecten, waarvan het in Peking gesproken dialect, het Pekinees, het dichtst bij het Standaardmandarijn komt. Het Kantonees verschilt met name van het Mandarijn door het aantal tonen. De toon waarop een woord wordt uitgesproken bepaalt bij een Chinese taal mede de betekenis. Het Mandarijn kent vier verschillende contourtonen en een neutrale toon. Het Kantonees kent er wel negen, het Wu heeft zeven tonen.

Daarnaast kent het Chinees twee schrijfwijzen. Naast een traditionele schrijfwijze is in de Chinese Volksrepubliek sinds de jaren 50 een vereenvoudigde schrijfwijze doorgevoerd. Deze zou het Chinese schrift gemakkelijker maken, maar vanzelfsprekend zijn de meningen hierover verdeeld. Dientengevolge wordt ook de traditionele schrijfwijze nog steeds gehanteerd, met name in Hongkong en Taiwan. In de Volksrepubliek China en Singapore wordt het vereenvoudigd Chinese schrift gebruikt.

Wanneer u een Chinese vertaling nodig heeft, moet u dus heel goed weten voor welke doelgroep de vertaling is bestemd. Indien u een grotere doelgroep wilt aanspreken, kunt u overwegen om een vertaling in zowel het Mandarijn als in de andere talen uit te laten voeren of om een tekst in zowel traditioneel als vereenvoudigd Chinees schrift te laten vertalen.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Chinees of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd. Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Chinees of elke andere gewenste taal.

Bent u op zoek naar een goede Chinese vertaling voor uw bedrijf of situatie? Dat kan. Wij vertalen uit alle talen in het Chinees. Ook beëdigd. En in alle vakgebieden.