Ga naar de inhoud

Documenten in het Ests vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Estse vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Ests.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Estse vertaling

Estonia
Estse vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Estse vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Estse vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE ESTSE TAAL

Het Ests is een vrij kleine, zeldzame taal. Toch wordt het wereldwijd door zo’n 1,5 miljoen mensen gesproken. Hoewel de meerderheid van deze mensen ook het Russisch of het Engels machtig is, is er geen betere manier om ze te bereiken dan in hun moedertaal. Ze zijn namelijk erg trots op hun mooie taal. De taal wordt in het Nederlands op drie manieren geschreven: Estisch, Ests en Estlands. Ze zijn alle drie juist; ze komen allemaal voor in de woordenboeken.

Er zijn vier talen sterk verwant aan het Ests. Het Wepsisch, het Woltisch en het Ingrisch zijn allemaal talen die in deelgebieden van Rusland worden gesproken. Alleen het Wepsisch is een taal van enig formaat. Nog zo’n 10.000 personen spreken deze taal. Het Woltisch en het Ingrisch zijn zo goed als uitgestorven.

Daarnaast is er nog het Lijfs, dat sterk verwant is aan het Ests. Het Lijfs is sinds een paar jaar officieus een dode taal na het overlijden van de laatste spreker, maar het wordt nog wel ondersteund door de Lijfse afdeling van het Europees Bureau voor Minderheidstalen. De taal werd gesproken door een aan de Esten verwant etnisch volk, de Lijven, waarvan er nog slechts een paar honderd levende personen woonachtig zijn in het buurland Letland.

Het Ests is verder nauw verwant aan het Fins en is niet verwant aan het Litouws of Lets, zoals veel mensen wel denken.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Ests of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd. Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Ests of elke andere gewenste taal.

Bent u op zoek naar een goede Estse vertaling voor uw bedrijf of situatie? Dat kan. Wij vertalen uit alle talen in het Ests. Ook beëdigd.