Ga naar de inhoud

Documenten in het Fries vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Friese vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Fries.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Friese vertaling

Tekom-Bol-KLEIN
Friese vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Friese vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Friese vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in Friesland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE FRIESE TAAL

Het Fries wordt gerekend tot de West-Germaanse tak van de Germaanse talen en is sterk verwant aan het Engels en het Nederlands. De oorspronkelijke Friese taal, het Oudfries, werd gesproken in de periode van ca. 1100 tot 1575. Uit deze tijd zijn Oudfriese teksten uit het gebied van het hedendaagse Friesland, Groningen en Oost-Friesland, voornamelijk wetsteksten en notariële akten, bekend.

Het Fries is in Nederland en Duitsland officieel erkend als een autochtone minderheidstaal. De taal wordt ook beschermd onder het Europees handvest voor regionale en minderheidstalen. Fries is een keuzevak waarin examen kan worden gedaan op het havo en aan de Rijksuniversiteit Groningen kan men Friese taal- en letterkunde studeren. Vanaf 2014 is in Nederland de Wet gebruik Friese taal van kracht, ter bescherming en bevordering van het Fries.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Fries of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd.