Ga naar de inhoud

Documenten in het Hongaars vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Hongaarse vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Hongaars.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Hongaarse vertaling

Hungary-flag
Hongaarse vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Hongaarse vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Hongaarse vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

<

DE HONGAARSE TAAL

Het Hongaars is de officiële taal van Hongarije. Er zijn veertien en een half miljoen mensen die het Hongaars als moedertaal hebben. Daarnaast is Hongarije lid van de Europese Unie en een stabiele handelspartner. Dit maakt de investering in een Hongaarse vertaling van uw productbeschrijving, handleiding, brochure of website zinvol. U bereikt hiermee namelijk een grote en interessante doelgroep.

Het Hongaars is de grootste Europese taal die niet tot de Indo-Europese talen wordt gerekend. Het Hongaars behoort namelijk tot de Fins-Oegrische talen, waaronder natuurlijk het Fins, maar ook het Ests valt. Deze talengroep is onderverdeeld in twee hoofdtakken, de Fins-Permische talen en de Oegrische talen, waarbij het Fins en Ests met een aantal minderheidstalen de Fins-Permische talentak vormen en het Hongaars samen met de twee minderheidstalen Wogoels en Ostjaaks de Oegrische talentak vormt. De Fins-Oegrische talenfamilie kenmerkt zich door een systeem van wel 15 tot 17 naamvallen. Naast grammaticale functies hebben deze naamvallen ook plaatsbepalende functies. Ondanks de verwantschap met het Fins en het Ests is het Hongaars voor een Fin of Est niet gemakkelijker te begrijpen dan voor een Nederlander. Het is een heel complexe taal met zeer diverse taalinvloeden, zoals Turks, Germaans en in mindere mate Latijn.

Het Hongaars wordt altijd in het Latijnse schrift geschreven, maar anders dan bij het Nederlands bestaat het Hongaarse alfabet uit wel 44 letters. Dit komt door alle diverse klankvarianten van dezelfde letter. De o heeft bijvoorbeeld in het Hongaarse alfabet wel vier varianten: o, ó, ö, en ő.

 

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Hongaars of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd. Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Hongaars of elke andere gewenste taal.

Wij vertalen uit alle talen in het Hongaars. Ook beëdigd.