Ga naar de inhoud

Documenten in het Iers-Gaelisch vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Iers-Gaelische vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Iers-Gaelisch.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Iers-Gaelisch vertaling

Ireland-flag
Iers-Gaelische vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Gaelische vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Gaelische vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE GAELISCHE TAAL

Het Iers-Gaelisch is een Keltische taal en behoort ook tot de Indo-Europese talengroep.
Van het primitieve Iers zijn inscripties bewaard gebleven uit de 5e eeuw. Deze inscripties werden geschreven in het Ogham-alfabet, een rechtlijnig oud schrift. Vanaf de 7e eeuw was er sprake van een rijke Ierse literatuur. Nadat de Britten de macht overnamen (vanaf de 12e eeuw) werd het Iers steeds meer verdrongen door de Engelse taal. Rond 1830 werd in Ierland de leerplicht ingevoerd en werd het Engels de enige voertaal op school.

Vaak spraken de ouders in eerste instantie zelf geen Engels, maar een generatie later werden de kinderen thuis al grotendeels in het Engels opgevoed. Het Iers-Gaelisch leek zo ten dode opgeschreven.

Pas sinds de vorige eeuw doet men pogingen om het Iers opnieuw in te voeren. Het heeft in Ierland een beschermde status en is officieel de eerste taal van het land. Toch zijn er maar heel weinig mensen die het Iers als moedertaal spreken. Eigenlijk is het een bedreigde taal die men krampachtig in leven probeert te houden.

Het wordt op alle lagere scholen als taal gedoceerd, maar de leerkrachten spreken het zelf vaak met moeite. Bovendien is er sprake van zeer veel verschillende dialecten. De juf van het ene schooljaar, die uit het zuiden van Ierland komt, leert het weer heel anders aan dan de juf uit Dublin of het westen van Ierland die het volgende jaar voor de klas staat. Dat is uiteraard erg verwarrend voor de leerlingen. Ondanks dit alles is het Iers een officiële Europese taal.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Gaelisch of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd

Bent u op zoek naar een goede Gaelische vertaling voor uw bedrijf of situatie? Dat kan. Wij vertalen uit alle talen in het Gaelisch.