Ga naar de inhoud

Documenten in het IJslands vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede IJslandse vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het IJslands.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw IJslandse vertaling

Ijslandse vertaling
IJslandse vertalingen worden verzorgd door een netwerk van IJslandse vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze IJslandse vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE IJSLANDSE TAAL

Het IJslands is een Noord-Germaanse taal. Samen met het Faeröers behoort het tot de westelijke Scandinavische talen. Het is daarmee dus verwant aan het Noors, Zweeds en Deens, maar niet echt goed verstaanbaar voor de Noren, Zweden en Denen.

IJsland is vanuit Noorwegen in de vroege Middeleeuwen bewoond geraakt. Het IJslands heeft zich dan ook vanuit het Oudnoors ontwikkeld. Het Noors is sinds die tijd sterk beïnvloed en veranderd door andere talen vanwege intensieve handelscontacten. Dit is in het afgelegen IJsland niet gebeurd, waardoor de taal bijna niet is veranderd.

Alle woorden worden verbogen in vier naamvallen, die voor alle drie woordgeslachten aparte vormen kennen. Ook kent het IJslands sterke en zwakke verbuigingen met daarnaast nog een aantal voor Europese talen zeldzame spraakklanken, die hetzelfde klinken maar iets anders betekenen. Dit alles maakt het tot een zeer complexe taal.

Het IJslands kent een aantal letters die we ook wel uit het Scandinavisch herkennen, zoals ä, ö, etc. Naast deze letters kent het IJslands nog de letter Þ. Deze letter, de thorn, komt uit het oude runenalfabet en wordt uitgesproken als th.

Het IJslands is een zeer puristische taal. Het is ook – door de Oudnoorse achtergrond – een rijke taal met een lange literaire geschiedenis. Het kent vele middeleeuwse saga’s. IJslanders maken liever gebruik van deze rijke taalhistorie dan van leenwoorden uit een andere taal. Een telefoon heet bijvoorbeeld een sími, dit is een oud woord voor draad. En skjár, het IJslandse woord voor beeldscherm, is een oud woord voor venster.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het IJslands of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd

Bent u op zoek naar een goede IJslandse vertaling voor uw bedrijf of situatie? Dat kan. Wij vertalen uit alle talen in het IJslands.