Ga naar de inhoud

Documenten in het Pools vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Poolse vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Pools.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Poolse vertaling

Poland-flag
Poolse vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Poolse vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Poolse vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE POOLSE TAAL

Het Pools behoort tot de West-Slavische talen. Slavische talen behoren eveneens tot de Indo-Europese talenfamilie. Op het Hongaars en Roemeens na zijn de meeste talen die in Oost-Europa worden gesproken Slavische talen. De Slavische talengroep kan men onderverdelen in drie hoofdgroepen. Onder de Oost-Slavische talen vallen het Russisch, Wit-Russisch en Oekraïens. De West-Slavische talen zijn dus het Pools, het Tsjechisch en Slowaaks. Dan kent men nog een Zuid-Slavische talengroep, waar het Sloveens, Servisch, Bosnisch en Kroatisch onder vallen. De verschillen tussen de Slavische talen onderling zijn minder groot dan die bij de Germaanse talenfamilie. Met enige oefening kan een Pool begrijpen wat een Sloveen te vertellen heeft. Met 40 miljoen personen die het Pools als moedertaal spreken, is het Pools de op twee na grootste Slavische taal en de grootste West-Slavische taal. Een Poolse vertaling van uw website of productbrochure is daarmee dus een goede investering. Het Pools specifiek is samen met nog een paar kleine West-Slavische talen onderverdeeld in de subgroep Lechitische talen (Lěchy is een Oudslavisch woord voor inwoners van Polen). Andere Lechitische talen zijn het Kasjoebisch en het Silezisch, minderheidstalen die in Polen worden gesproken. Er waren er nog meer, zoals het Polabisch en het Slovinzisch, maar die zijn inmiddels uitgestorven. Sinds de 12e eeuw is het Pools een geschreven taal. Het Pools heeft een zeer rijke literaire traditie en heeft met name veel wereldberoemde dichters voortgebracht.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Pools of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd.

Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Pools of elke andere gewenste taal.