Ga naar de inhoud

Documenten in het Russisch vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Russische vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Russisch.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Russische vertaling

Russia-flag
Russische vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Russische vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Russische vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE RUSSISCHE TAAL

Het Russisch is een Indo-Europese taal en behoort tot de Oost-Slavische tak van deze talengroep, samen met het Wit-Russisch en het Oekraïens. Het is de grootste taal van Europa. Zowel in Rusland als in Kazachstan, Wit-Rusland en Kirgizië is het de officiële taal. Het Russisch is niet de enige taal van Rusland. Rusland kent bijna honderd andere talen, waaronder het Tataars, Tsjetsjeens en het Kirgisch. Dit zijn geen Indo-Europese talen en ze zijn dan ook niet aan het Russisch verwant. Pas ten tijde van de Sovjet-Unie werd het Russisch als “lingua franca” gebruikt. In voormalige Sovjetrepublieken (Georgië, Estland, Letland, Litouwen, etc.) wordt de taal daarom nog veel gesproken. Het is wel zo dat het aantal sprekers gestaag afneemt, na een piek in de jaren tachtig.

Zo’n 2000 jaar voor Christus ontstond binnen de Indo-Europese talengroep het Protoslavisch. Dit heeft zich langzaam ontwikkeld tot drie groepen, het Oost-, West- en Zuid-Slavisch. Er was voor het eerst sprake van Russisch in de 11e eeuw. De beroemde Russische wetenschapper en taalkundige Michail Lomonosov legde in de 18e eeuw de basis voor het moderne Russisch door het schrijven van diverse verhandelingen over stijl, grammatica, retoriek en prosodie (de spraakklank, klemtoon en intonatie van een gesproken taal).

Het Russisch kent veel leenwoorden uit andere talen, zoals het Frans en het Latijn, maar ook uit het Nederlands. De invloed van het Nederlands is ontstaan in de tijd van tsaar Peter de Grote. Door zijn grote interesse in de Nederlandse scheepvaart zijn met name veel scheepstermen in het Russisch van Nederlandse oorsprong. Matroos is bijvoorbeeld ‘матрос’ (wordt uitgesproken als matros).

Het Russisch wordt geschreven in het cyrillisch schrift.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Russisch of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd.

Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Russisch of elke andere gewenste taal.