Ga naar de inhoud

Documenten in het Servisch vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Servische vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Servisch.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Servische vertaling

Serbia-flag
Servische vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Servische vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Servische vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE SERVISCHE TAAL

Servisch is een van de standaardvarianten van het Servo-Kroatisch. Het behoort tot de groep van de Zuid-Slavische talen. Het is de officiële taal van Servië en Montenegro. De Servische standaardtaal is gebaseerd op een Neoštokavisch dialect. In het zuidoosten van Servië wordt ook Torlakisch gesproken, een Servisch-Bulgaars grensdialect. In het Servisch worden vaker niet-Slavische leenwoorden uit de moderne Europese woordenschat gebruikt dan in het Kroatisch, dat meer nieuwe woorden op basis van Slavische stammen maakt. Het Bosnisch gaat op dit vlak over het algemeen met het Servisch mee.

Zowel het cyrillische als het Latijnse alfabet worden gebruikt. Traditioneel is het cyrillische alfabet dominant, maar het Latijnse alfabet is in opkomst en geldt in sommige kringen als “modern”. Een aantal belangrijke kranten en tijdschriften in Servië verschijnen bijvoorbeeld in het Latijnse schrift. Het Servisch en het Bosnisch bevatten veel Turkse leenwoorden omdat Servië lange tijd deel uitmaakte van het Ottomaanse Rijk.

Het Servische alfabet heeft dertig tekens, die elk een klank representeren.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Servisch of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd.

Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Servisch of elke andere gewenste taal.