Ga naar de inhoud

Documenten in het Tsjechisch vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Tsjechische vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Tsjechisch.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Tsjechische vertaling

Czech-republic
Tsjechische vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Tsjechische vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Tsjechische vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE TSJECHISCHE TAAL

Het Tsjechisch kent zo’n 12 miljoen sprekers, waarvan het merendeel in Tsjechië zelf woont. Sinds 2004 is het bovendien een van de werktalen van de Europese Unie.

Het Tsjechisch is een West-Slavische taal. De taal is nauw verwant aan het Slowaaks. Deze talen zijn onderling behoorlijk goed verstaanbaar. Voorts is het Tsjechisch verwant aan het Pools en Oppersorbisch (een kleine minderheidstaal, gesproken in Saksen en Brandenburg in Duitsland).

Het Tsjechisch kent een zeer ingewikkelde grammaticale structuur. Niet alleen zelfstandige naamwoorden, maar ook bijvoeglijke voornaam- en telwoorden kennen zeven verschillende naamvallen in zowel het meer- als het enkelvoud. Naast de voor ons bekende werkwoordvervoegingen kent het Tsjechisch – zoals overigens wel meer Slavische talen – ook een vervoeging waarmee de voltooid- of onvoltooidheid van een handeling wordt weergegeven. Naast het standaard-Tsjechisch zijn er ook sterke dialectvormen. Bijzonder is dat het in de tijd tussen de 13e en de 16e eeuw juist heel lang een eenheidsvorm kende. Hierna volgde een lange periode van overheersing door de Duitse Habsburgers. Het Tsjechisch werd toen de taal van het ‘’gewone volk” op het platteland en in de steden. De elite sprak Duits. Na deze periode is de Tsjechische taal in zijn oude vorm verloren gegaan. Om toch een soort standaardtaal te creëren is toen teruggegrepen op het oude Tsjechisch uit de 16e eeuw. Hierdoor wijkt de standaardtaal, zoals deze geleerd wordt op school, sterk af van de gesproken taalvarianten.

Het Tsjechisch wordt geschreven in het Latijns schrift, met toevoeging van bepaalde diakritische tekens.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Tsjechisch of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd. Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Tsjechisch of elke andere gewenste taal.