Ga naar de inhoud

Documenten in het Zweeds vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Zweedse vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Zweeds.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Zweedse vertaling

Sweden-flag
Zweedse vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Zweedse vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Zweedse vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE ZWEEDSE TAAL

Het Zweeds wordt gesproken door bijna negen miljoen moedertaalsprekers, voornamelijk in Zweden. Daarnaast is het ook een officiële taal in Finland. Het Zweeds is een Noord-Germaanse taal. Alle Noord-Germaanse vastelandtalen zijn nauw aan elkaar verwant. Het Zweeds en Noors zijn onderling verstaanbaar. Ook het Deens is voor een Zweeds redelijk te volgen. De grammatica van de talen is vrijwel identiek, maar woorden kunnen afwijken en de spelling is anders. Dit zorgt ervoor dat sommige taalkundigen ze eigenlijk als dialecten zouden willen classificeren.

Tot voor kort was het Zweeds een vrij zuivere Germaanse taal, met weinig leenwoorden. Tegenwoordig worden veel woorden uit het Engels in het Zweeds opgenomen. Wat niet veel mensen weten is dat het Zweeds een toontaal is. Afhankelijk van de toon kan een woord van betekenis veranderen. Het Zweeds is, net als het Deens en Noors, ontstaan uit het Oudnoors. Deze taal werd tot de 8e eeuw in bijna heel Scandinavië gesproken door de Vikingen.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Zweeds of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd.

Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Zweeds of elke andere gewenste taal.