Ga naar de inhoud

Documenten in het Zwitserduits vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Zwitserduitse vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Zwitserduits.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Zwitserduitse vertaling

Switzerland-flag
Zwitserduitse vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Zwitserduitse vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Zwitserduitse vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE ZWITSERDUITSE TAAL

Zwitserduits een verzameling van dialecten die gesproken worden in het grootste deel van Zwitserland en in Liechtenstein. Het zijn Hoogalemannische dialecten binnen het Duits. De dialectgroep omvat ook de oorspronkelijke taal van de Elzas en Baden-Württemberg.

De meest gesproken Zwitserduitse dialecten zijn die van de kantons Bern en Zürich. Het Bazelduits is verwant aan het Elzassisch. Een ander opmerkelijk dialect is het Walliserduits. Dit dialect wordt in het kanton Wallis gesproken, maar ook in enkele Italiaanse dorpjes. Het is voor andere Zwitsers moeilijk verstaanbaar.

Geen van de varianten kan worden bestempeld als het Zwitserduits. De dialecten verschillen vaak van dal tot dal en van dorp tot dorp. Door radio en televisie heeft het staddialect van Zürich een grotere invloed gekregen.
Er bestaat geen officiële spelling van het Zwitserduits. Daarom wordt de taal geschreven in het Hoogduits.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Zwitserduits of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd