Ga naar de inhoud
Home » nieuws » NEN-EN 15038, de kwaliteitsnorm voor vertaaldiensten | Tekom voor de 7e keer gecertificeerd

NEN-EN 15038, de kwaliteitsnorm voor vertaaldiensten | Tekom voor de 7e keer gecertificeerd

In 2008 waren wij het eerste vertaalbureau dat zich heeft laten certificeren volgens de NEN-EN 15038-norm, de kwaliteitsnorm voor vertaaldiensten. De norm bestaat sinds 2006, maar er was tot 2008 geen onafhankelijke instantie die dit wilde toetsen. In 2008 heeft KIWA Nederland BV de norm in haar stal opgenomen. Tekom was als toonaangevend vertaalbureau uitstekend geschikt om een pilot-audit bij uit te voeren. We durfden het wel aan om onze organisatie grondig te laten doorlichten. Gelukkig kwam onze hoogmoed niet ten val en mochten wij inderdaad het certificaat in ontvangst nemen.

Kwalitatief hoogwaardige vertaaldiensten, het hele jaar door

Sinds de eerste audit zijn we elk jaar goedgekeurd. Zo ook afgelopen december. Voor ons direct een goede gelegenheid om onze twee nieuwkomers in het diepe te gooien. Zij hebben de audit grotendeels begeleid. Het idee hierbij was dat onze kwaliteitsprocessen er zo ingebakken zitten dat medewerkers direct bij aanvang van deze werkwijze doordrongen zijn. Voor onze nieuwe teamleden, Paul en Anoek, was dit wel extra spannend. Maar het is gelukt! Uiteraard had ik me er geen moment zorgen over gemaakt ;-).

Een nieuw kwaliteitscertificaat voor 2015

Deze week mochten wij het nieuwe certificaat en het bijbehorende auditrapport ontvangen. Met als persoonlijke opmerking van de auditor dat we zo’n leuk en enthousiast team zijn. Altijd goed om te horen!! Het rapport wordt als uitgangspunt genomen voor verbeteringen in onze organisatie. Quote uit het auditrapport: “In het kwaliteitshandboek van Tekom 8e uitgave, versie november 2014 zijn alle processen beschreven. Ook zijn alle verplichte procedures uit de norm in het Kwaliteitshandboek opgenomen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer nieuwsberichten