Home vertaalbureau >

Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

  ISO-gecertificeerd vertaalbureau
  Native speakers in ruim 74 talen
  Onze klanten beoordelen ons met een 9.0

vertalingen van sublieme kwaliteit  Sublieme kwaliteit

ISO-certificeerde vertalingen   Scherpe prijs

 ISO-certificering

Altijd 2e controle van uw vertaling  Altijd een tweede check

Een allround vertaalbureau in 60 talen

Tekom Vertalers is een algemeen vertaalbureau.  Wij verzorgen al uw vertalingen in  alle talencombinaties. Om een hoge kwaliteit te garanderen beschikt ons vertaalbureau over een zorgvuldig geselecteerd team professionele vertalers in binnen-  en buitenland. Ons vertaalbureau hanteert strikt het native speaker-principe.  Al onze vertalers vertalen in hun moedertaal, daarnaast beschikken ze over een afgeronde talenstudie en ruime vertaalervaring.  Wij bestaan al sinds 1976 en hebben hierdoor een heel groot internationaal netwerk van taalprofessionals opgebouwd. Dankzij deze gespecialiseerde vertalers zijn wij in staat om vertalingen te leveren binnen elk vakgebied, in elke denkbare taal.

Tekom Vertalers, het beste vertaalbureau.

Wij zijn er trots op dat ons vertaalbureau in 2008 een van de eerste was die een certificaat NEN-EN 15038 voor zijn vertaaldiensten ontving en dat het ons is gelukt om deze elk jaar te behouden. In 2015 is de NEN-EN 15038 vervangen door de ISO 17100:2015. Sindsdien zijn wij ISO 17100:2015-gecertificeerd.

Hierdoor kunt u er als opdrachtgever zeker van zijn dat wij vertalingen leveren die door een professionele vertaler volgens een vaste werkwijze zijn uitgevoerd en dat alle vertaling bij ons nog worden nagekeken door een revisor (tweede-paar-ogen-principe).

Tekom Vertalers is o.a. goed thuis in de sierteeltbranche, land- en tuinbouwsector, in techniek, academische teksten, het handelsjargon, geneeskundige teksten, juridische en financiële documenten.

SEO gespecialiseerd

Daarnaast specialiseren wij ons in zoekmachinevriendelijke websitevertalingen.  Wij zijn het enige in SEO gespecialiseerde vertaalbureau van Nederland. Het komt hierbij goed van pas dat wij zo’n breed scala aan vakgebieden aankunnen. Het maakt dus niet uit binnen welke branche u actief bent, wij kunnen ervoor zorgen dat uw vertaalde website over de grens goed vindbaar is voor uw potentiële klanten, in elke taal. Een bijkomend voordeel is dat u zo de kosten van uw investering in een goede vertaling van uw website snel weer heeft terugverdiend.

Altijd bereikbaar | veraalbureau | Tekom Vertalers
 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Professionele zakelijke vertalingen

Tekom Vertalers werkt alleen met gespecialiseerde vertalers die in hun moedertaal vertalen, native speakers. Dit geldt voor alle vertalingen in alle talen.

 • Alle vertalingen worden voor levering nagekeken door een tweede native speaker.
 • Tekom vindt dat een vertaalbureau zich moet verdiepen in uw bedrijfsjargon en in uw doelgroep. Voor uw bedrijf wordt vanaf de eerste opdracht een terminologielijst bijgehouden en referentiemateriaal verzameld. Met behulp van geavanceerde software worden al uw vertalingen consistent en in de juiste toonzetting vertaald.
 • Tekom Vertalers zorgt dat uw vertaalopdracht per omgaande in productie wordt genomen en dat u binnen 4 werkuren een opdrachtbevestiging heeft ontvangen.
 • Tekom Vertalers zorgt dat u binnen 4 werkuren een offerte ontvangt.
 • Tekom Vertalers staat open voor feedback en zorgt voor een snelle en correcte afhandeling van op- of aanmerkingen.
 • Tekom Vertalers zorgt dat u verzekerd bent van vertaalwerk van de hoogste kwaliteit.

Gecertificeerde vertalingen, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.

ISO-gecertificeerd vertaalbureau

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

De werkwijze van ons vertaalbureau is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van deze norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa.

Website Vertaling | vertaalbureau | Tekom Vertalers

De native speaker-vertalers van Tekom hebben een training gevolgd bij de SEOguru voor het schrijven van geoptimaliseerde websiteteksten en SEO-onderzoek. Tekom Vertalers specialiseert zich in websitevertalingen. Wij zijn de vaste vertaalpartner van DTG. Tekom Vertalers kan uw website voor u in elke gewenste taal vertalen, waarbij we rekeninghouden met de vindbaarheid van uw website. Hierbij gebruiken we de gewenste zoekwoorden zodanig dat uw website beter vindbaar wordt. Tekom Vertalers kan tevens een zoekwoordenonderzoek voor u uitvoeren. Uiteraard komt er meer kijken bij SEO, hierover kunnen wij u ook adviseren.

Sublieme kwaliteit - vertaalbureau | Tekom Vertalers

De native speaker-vertalers waar wij mee werken hebben allemaal minimaal een hbo-opleiding afgerond en de nodige ervaring. Het zijn gespecialiseerde professionals. Het vertalen van bijvoorbeeld juridische, technische of financiële documenten vereist vakkundig kennis. Iets waar je niet op wilt besparen.

ISO-gecertificeerd - vertaalbureau | Tekom Vertalers

Onze werkwijze is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van de norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa. Kiwa waarborgt dat we aan de eisen van ISO 17100:2015 voldoen. Ons vertaalbureau levert ISO-gecertificeerde vertalingen in alle 76 talen.