Home vertaalbureau > juridische-vertalingen > Verklaring

(Beëdigde) vertaling van uw verklaring

vertaling verklaring Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

vertalingen van sublieme kwaliteit  Sublieme kwaliteit

ISO-certificeerde vertalingen   Scherpe prijs

 ISO-certificering

Altijd 2e controle van uw vertaling  Altijd een tweede check


Verklaring vertalen

U kunt bij Tekom Vertalers terecht voor een professionele vertaling van uw verklaringen. Wij vertalen regelmatig EG-verklaringen, medische verklaringen, en accountantsverklaringen. Voor elk type verklaring hebben we een gespecialiseerde vertaler beschikbaar. Zo bent u verzekerd van een foutloze vertaling.


EG-verklaring vertalen

Wanneer u een bedrijf in het buitenland wilt vestigen of werkzaamheden moet uitvoeren in een ander EU-land kan er een vergunningplicht van toepassing zijn. In de Europese Unie is in de richtlijn 2005/36 EU het vrije verkeer van werknemers en diensten geregeld. Hierin staat dat als u aan de juiste criteria voldoet, u niet hoeft te voldoen aan de opleidingseisen in de andere EU-lidstaat.

Waar kunt u een EG-verklaring aanvragen?

Een dergelijke verklaring kunt u aanvragen bij de Kamer van Koophandel. Hier wordt gekeken naar het soort werkzaamheden, relevante werkervaring, afgeronde opleidingen en de eisen van het bestemmingsland.

Beëdigde vertaling van een EG-verklaring

Vervolgens heeft u meestal een beëdigde vertaling van uw EG-verklaring nodig in de taal van het bestemmingsland. Tekom Vertalers kan deze vertaling voor u verzorgen. Hiermee bent u verzekerd van een vertaling die aan de gestelde eisen voldoet.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"

vertalingen | vertaalbureau

Accountantsverklaring vertalen

Er bestaan diverse soorten accountantsverklaringen. Wat voor accountantsverklaring u nodig heeft, is afhankelijk van uw situatie. Indien een accountant een verklaring moet afgeven omtrent historische financiële gegevens, zoals bijvoorbeeld een jaarrekening, spreekt men van een controleverklaring. Als een accountant dezelfde jaarrekening moet beoordelen en hier een verklaring over af moet geven, hebben we het over een beoordelingsverklaring. Als een accountant een verklaring afgeeft over bijvoorbeeld een jaarrekening die hij of zij heeft samengesteld, heet dit een beoordelingsverklaring.

(Beëdigde) vertaling van een Accountantsverklaring

Indien uw zakenpartners of aandeelhouders de Nederlandse taal niet machtig zijn, zult u een vertaling van de verklaring en eventueel de bijbehorende jaarcijfers moeten organiseren. Hierbij is het van belang dat de vertaler financiële kennis heeft en op de hoogte is van de juiste terminologie. In sommige gevallen dient de verklaring beëdigd te worden vertaald, om deze rechtsgeldig te maken.
vertalingen | vertaalbureau

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vertalen

Wat is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)?

Een Verklaring Omtrent Gedrag heeft u nodig bij het uitvoeren van bepaalde functies. Denk hierbij aan functies waarbij met bedrijfsgevoelige informatie wordt gewerkt of bij werk voor politie en justitie. Het is een verklaring die aantoont dat u in het verleden geen strafbare feiten heeft gepleegd die relevant zijn voor de functie.

Waar kunt u een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen?

U kunt een VOG aanvragen via uw gemeente. Het aanvraagformulier hiervoor ontvangt u meestal van het bedrijf of de instantie die u gevraagd heeft een VOG te overleggen.

Beëdigde vertaling van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Indien u een Verklaring Omtrent uw Gedrag in het buitenland moet afgeven, kunt u middels een beëdigde (rechtsgeldige) vertaling van uw VOG uw integriteit aantonen. Hierbij is het wel van belang dat het land in kwestie de VOG erkent.

ISO-gecertificeerde juridische vertalingen

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

Onze werkwijze voor de vertaling van verklaringen is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van deze norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa.