homevertaalbureau > talenAmhaars

Ethiopia Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Amhaars, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


Waar zijn wij goed in?

Bent u op zoek naar een goede Amhaarse vertaling voor uw bedrijf of situatie. Dat kan. Wij vertalen uit Engels en Nederlands in het Amhaars. 

Vakgebieden:

financiele vertaling

Financiële
vertalingen

Technische Vertaling

Technische
vertalingen

juridische vertaling

Juridische
vertalingen

Marketing
vertalingen

Website Vertaling

Website
vertalen

Menutext Vertaling

Menukaarten
vertalen
ISO-gecertificeerde Nepalese vertalingen

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

Onze werkwijze is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van deze norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa.

Amhaars

Het Amhaars is een Semitische taal. Het is de officiële werktaal van Ethiopië. Het wordt hoofdzakelijk gesproken in de hoofdstad Addis Abeba en in de regio Amhara. De etnische groep die de taal als moedertaal spreekt, wordt de Amharen genoemd.

De taal wordt door zo'n 27 miljoen mensen als eerste taal gesproken. Amhaars wordt ook buiten Ethiopië gesproken, vooral in Egypte, Israël en Zweden. Het is, na het Arabisch, de meest gesproken Semitische taal ter wereld. Tot 1991 werd het in Eritrea gesproken omdat het land tot dat jaar bezet was door Ethiopië.

De taal wordt geschreven in een aangepaste versie van het Ethiopisch schrift. Het Ethiopisch schrift werd vroeger gebruikt in Ge'ez, een Ethiopische taal die nu alleen in de Ethiopisch-orthodoxe Kerk gebruikt wordt.

Amhaarse vertaling

Tekom Vertalers verzorgt ook vertalingen in het Amhaars.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"