homevertaalbureau > talenOezbeeks

Uzbekistan Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Oezbeeks, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


 

 

Waar zijn wij goed in?

Bent u op zoek naar een goede Oezbeekse vertaling voor uw bedrijf of situatie. Dat kan. Wij vertalen uit Engels en Nederlands in het Oezbeeks. Ook beëdigd.

Vakgebieden:

financiele vertaling

Financiële
vertalingen

Technische Vertaling

Technische
vertalingen

juridische vertaling

Juridische
vertalingen

Marketing
vertalingen

Website Vertaling

Website
vertalen

Menutext Vertaling

Menukaarten
vertalen
ISO-gecertificeerde Nepalese vertalingen

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

Onze werkwijze is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van deze norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa.

Oezbeeks

Het Oezbeeks is een Oost-Turkse taal. Het is de officiële taal van Oezbekistan. De taal wordt door 21,5 miljoen mensen gesproken. Het Oezbeeks behoort tot de Qarluq-familie van de Turkse talen. Het lexicon en de grammatica lijken het meest op het Oeigoers. Andere invloeden komen uit het Perzisch, het Arabisch en het Russisch.

Het Oezbeeks wordt officieel in het Latijns alfabet geschreven, maar het cyrillisch wordt ook nog vaak gebruikt, en in het verleden werd het Arabisch alfabet gehanteerd. Vóór 1928 werd het Oezbeeks, net als vele andere talen in Centraal-Azië, geschreven in het Arabisch alfabet. Na 1928 werd het Latijnse alfabet gebruikt. Vanaf 1940 wer onder het Russische bewind van Jozef Stalin, omgeschakeld naar het cyrillische alfabet. In 1992, toen Oezbekistan onafhankelijk werd, werd het Latijnse alfabet geherintroduceerd. Tegenwoordig wordt de taal officieel in het Latijnse alfabet geschreven.

Oezbeekse vertaling

Tekom Vertalers verzorgt ook vertalingen in het Oezbeeks.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"