homevertaalbureau > talenArabisch

United Arab Emirates Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Arabisch, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


Waar zijn wij goed in?

Bent u op zoek naar een goede Arabische vertaling voor uw bedrijf of situatie. Dat kan. Wij vertalen uit het Nederlands en Engels in het Arabisch. Ook beëdigd.

Vakgebieden:

financiele vertaling

Financiële
vertalingen

Technische Vertaling

Technische
vertalingen

juridische vertaling

Juridische
vertalingen

Marketing
vertalingen

Website Vertaling

Website
vertalen

Menutext Vertaling

Menukaarten
vertalen

Noha aan het woord

vertaler Arabisch

"De Arabische taal is een van de oudste, rijkste en meest prestigieuze talen ter wereld."

ISO-gecertificeerde Arabische vertalingen

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

Onze werkwijze voor Arabische vertalingen is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van deze norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa.

 

De Arabische taal

Het Arabische behoort tot de Semitische talenfamilie, deze talenfamilie is onderdeel van de Afro-Aziatische talen. Net als bij Indo-Europese talen is er de theorie dat alle Semitische talen van een proto-taal afstammen. Het Arabisch vormt een subgroep van de Semitische talen, samen met het Maltees, dat ontstaan is uit het Arabisch, maar in Latijns schrift wordt geschreven.

Het Arabisch is de taal van de Koran, het Heilige Boek van de islam. Het wordt hierom beschouwd als de moedertaal van de gehele islamitische wereld. Maar liefst 280 miljoen personen spreken deze wereldtaal als moedertaal. Het is een prachtige taal met een bijzonder rijke geschiedenis. Er zijn heel veel oude filosofische, astrologische en mathematische documenten in het Arabisch geschreven.

Het alfabet bestaat uit 28 letters en wordt, in tegenstelling tot het Latijn, van rechts naar links geschreven. Indien u een Arabische vertaling nodig heeft, is dit iets waar altijd rekening mee moet worden gehouden. Het heeft verstrekkende gevolgen voor de opmaak van uw tekst, hetgeen zeker bij foldermateriaal en dergelijke erg belangrijk is.

 

Het Modern Standaard Arabisch (MSA)

Arabisch wordt gesproken in de meeste landen in Noord-Afrika, in de Golfstaten en in het Midden-Oosten. Eigenlijk in alle landen die lid zijn van de Arabische liga en daarnaast nog in Tsjaad en als tweede officiële taal in Israël.
Officiële taal in:

AlgerijeBahreinComoren
EgypteDjiboutiIrak
IsraëlJemenJordanië
KoeweitLibanonLibië
MarokkoMauritaniëOman
PalestinaSaoedi-ArabiëSoedan
SomaliëSyriëTunesië
Verenigde Arabische EmiratenQatar 

Voor de vertaling van de meeste documenten voor alle landen waar het Arabisch wordt gesproken, kan worden volstaan met het Modern Standaard Arabisch (MSA).

Vertalingen in het Arabisch

Tekom Vertalers kan u helpen met een goede Arabische vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor diverse opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Arabisch. Arabische vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Arabische vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Arabische vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en een vertaalopleiding op universitair of HBO-niveau afgerond. Het merendeel woont in een Arabisch land en komen dagelijks in contact met hun moedertaal.

Tekom Vertalers

Tekom Vertalers verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Arabisch of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd. Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Arabisch of elke andere gewenste taal.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"
 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Arabisch, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.

ISO-gecertificeerd - vertaalbureau | Tekom Vertalers

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

Onze werkwijze is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van de norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa. Kiwa waarborgt dat we aan de eisen van ISO 17100:2015 voldoen. Wij leveren ISO-gecertificeerde vertalingen in het Arabisch en alle andere talen.

Sublieme kwaliteit - vertaalbureau | Tekom Vertalers

SUBLIEME KWALITEIT EN EEN SCHERPE PRIJS

De Arabische vertalers waar wij mee werken hebben allemaal minimaal een hbo-opleiding afgerond en de nodige ervaring. Het zijn gespecialiseerde professionals. Het vertalen van bijvoorbeeld juridische, technische of financiële documenten vereist vakkundig kennis. Iets waar je niet op wilt besparen.

Website Vertaling | vertaalbureau | Tekom Vertalers

SEO-GESPECIALISEERDE WEBSITE VERTALINGEN

De Arabische vertalers van Tekom volgen de werkwijze van de SEOguru voor het schrijven van geoptimaliseerde websiteteksten en SEO-onderzoek. Tekom Vertalers specialiseert zich in websitevertalingen. Wij zijn de vaste vertaalpartner van DTG. Tekom Vertalers kan uw website voor u in het Arabisch vertalen, waarbij we rekeninghouden met de vindbaarheid van uw website. Hierbij gebruiken we de gewenste zoekwoorden zodanig dat uw website beter vindbaar wordt. Tekom Vertalers kan tevens een zoekwoordenonderzoek voor u uitvoeren. Uiteraard komt er meer kijken bij SEO, hierover kunnen wij u ook adviseren.

U ontvangt altijd binnen vier werkuren een reactie.