vertaalster Arabisch | veraalbureau | Tekom Vertalers

Vertaalster Arabisch

Noha is vertaalster Arabisch. Ze is vertaalster sinds 1998 en heeft een PhD  Engelse linguïstiek en vertalen. Ze woont in Caïro,  de stad met een van de oudste beschavingen ter wereld. Ze is getrouwd en heeft twee lieve kinderen.  Noha houdt erg van reizen en heeft bijna heel Europa en Amerika gezien. Daarnaast houdt ze van lezen, wandelen en koken.

Ze is vertaalster omdat ze gelooft dat  door vertalingen wordt bevorderd dat mensen eenvoudig met elkaar kunnen communiceren, ervaringen kunnen uitwisselen en zo landen dichter bij elkaar brengen.

De Arabische taal is een van de oudste, rijkste en meest prestigieuze talen ter wereld. Sprekers van de Arabische taal zijn erg trots op hun taal.

 

Ook Noha is er vanuit haar religie trots op dat het Arabisch ook de taal van de Koran is. Het Arabisch is bovendien de vijfde wereldtaal met meer dan 250 miljoen sprekers wereldwijd.

Al vanaf haar eerste levensjaar had Noha een passie voor taal. De liefde voor taal heeft altijd haar levenskeuzes bepaalt, haar studiekeuze en ook haar vrijetijdsbesteding. Ze voelt zich gezegend dat zij de kost kan verdienen met datgene waarvoor ze een grote passie heeft.

Ze is drie jaar geleden begonnen met vertalen voor Tekom. Sinds die tijd heeft ze verschillende uitdagende vertaalprojecten in diverse vakgebieden voor ons uitgevoerd. Ze heeft het team altijd als professioneel, vriendelijk en behulpzaam ervaren.