homevertaalbureau > talenBaskisch

Spain Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Baskisch, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


Baskisch

Het Baskisch wordt gesproken in Baskenland, een autonome regio gelegen op de uitlopers van de Pyreneeën in Noord-Spanje en zuidwestelijk Frankrijk. Het Baskisch is bijzonder omdat het een van de weinige niet Indo-Europese talen in Europa is. Het Baskisch is de moedertaal van 800.000 mensen, het merendeel in Baskenland woonachtig. Het is een interessante en ook een geïsoleerde taal, die nauwelijks verwantschap toont met de bekende taalfamilies.

Pogingen om verwantschap met andere talen aan te tonen, zijn tot nu toe onsuccesvol gebleken. Wellicht dat de taal verwant was aan het Iberisch, maar dat is moeilijk te bewijzen aangezien deze taal al 15 eeuwen niet meer gesproken wordt. Wel is aantoonbaar dat de taal verwant was aan een andere uitgestorven taal uit deze regio, het Aquitaans.

Het aparte van de Baskische taal is de agglutinatieve woordopbouw. Het woord krijgt een gespecificeerde betekenis door een achtervoegsel. Een voorbeeld hiervan in het Nederlands is het achtervoegsel ‘je’, dat aangeeft dat iets klein is. Ook bijzonder is dat bij overgankelijke zinnen het onderwerp een specifieke naamval krijgt.

Baskische vertaling

Wij vertalen in het Baskisch, omdat we dit een mooie en unieke taal vinden en omdat we de diversiteit aan talen in Europa willen stimuleren. Zolang toch nog zo’n 800.000 personen bereikt kunnen worden met een Baskische vertaling, is het voor een bedrijf een nuttige investering.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"

 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Baskisch, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.