homevertaalbureau > talenBengali

Bangladesh Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Bengali, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


Bengaals

Het Bengaals of Bengali behoort tot de Indo-Iraanse taalfamilie. De taal heeft zich uit het Sanskriet ontwikkeld en wordt gesproken in Bangladesh en in delen van India. Het is zowel in India als Bangladesh een officiële taal. Doordat Bangladesh een van de armste landen ter wereld is, dat als gevolg van haar ligging en klimaat bijna jaarlijks wordt getroffen door natuurrampen, zouden we wellicht voorbij gaan aan het potentieel van de Bengaalse taal. Er zijn echter zo’n 200 miljoen mensen die Bengaals spreken. Hiermee is deze taal de vijfde op de lijst van de meest gesproken talen ter wereld.

Het Bengaals is verwant aan het Assamees, dat in de Indische deelstaat Assam wordt gesproken. Het Bengaals kent zowel voor- als achterzetsels en drie beleefdheidsvormen.

Bengaalse vertaling

Wij vertalen meestal officiële documenten in en uit het Bengaals. Daarnaast vertalen wij ook voor internationale bedrijven die vertalingen nodig hebben ten behoeve van de communicatie met hun vestiging in Bangladesh.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"

 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Bengaals, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.