homevertaalbureau > talenCatalaans

Spain Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Catalaans, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


Catalaans

Het Catalaans is net als het Spaans een Romaanse taal die zich uit het Volkslatijn heeft ontwikkeld. Catalaans is niet uit het Spaans ontstaan, zoals vaak wordt aangenomen, maar het heeft zich afzonderlijk ontwikkeld. Het wordt gesproken in de Spaanse autonome gebieden Catalonië, Aragón, Valencia en op de Balearen.

Behalve in Spanje wordt het in Andorra en in het Zuid-Franse Roussillon gesproken. Al met al spreken zo’n 10 miljoen mensen Catalaans. Het is daarmee toch een interessante doelgroep, met name voor bedrijven die zich op de consumentenmarkt begeven. Het betreft tenslotte in potentie 10 miljoen klanten die een product of dienst kunnen afnemen.

 

Catalaanse vertalingen

Daarom biedt Tekom ook het Catalaans als taal aan. Een op consumenten gerichte website zal bij deze 10 miljoen personen tenslotte op veel goodwill kunnen rekenen, ook al zijn ze vaak een 2e taal machtig. Het is aangetoond dat 72.4 % van de mensen eerder geneigd is iets aan te schaffen als de informatie in hun moedertaal beschikbaar is.

Dit geldt voor alle talen, maar waarschijnlijk is dit cijfer bij specifiek het Catalaans nog hoger, omdat de Catalanen een door veel bedrijven vergeten doelgroep zijn. Voor bedrijven die deze doelgroep interessant vinden, bestaat er de mogelijkheid om een .cat domeinnaam te registreren. Tekom kan vervolgens een zoekmachinevriendelijke websitevertaling in het Catalaans verzorgen. Ook voor andere Catalaanse vertalingen kunt u bij ons terecht.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 76 talen, met
748 vertalers"

 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Catalaans, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.