homevertaalbureau > talenDuits

Germany Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Duits, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


 

Vertalingen in het Duits

Tekom Vertalers kan u helpen met een goede Duitse vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Duits.

Vertaald door native speakers

Duitse vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Duitse vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Duitse vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in Duitsland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

Ook voor complexe technische vertalingen

Technische vertalingen vereisen een geheel andere benadering dan bijvoorbeeld juridische vertalingen. Onze gespecialiseerde Duitse vertalers hebben een voorliefde voor techniek. Veel van onze technische vertalers hebben vaak in eerste instantie een technische studie voltooid en zijn daarna (met een aanvullende opleiding) in het vertaalvak gerold. Lees meer over technische vertalingen.

De Duitse taal

Het Duits is een West-Germaanse taal. De Duitse standaardtaal wordt ook wel Hoogduits genoemd. Hoog heeft in dit geval niets te maken met zuiver of hoogstaand Duits, maar heeft een historische achtergrond. Vroeger sprak men van de taalgebieden Nederduits, Middelduits en Opper- of Hoogduits. Nederduits ligt aan de oorsprong van het Nederlands, dialecten van Middel- en Hoogduits aan oorsprong van het Duits. Behalve in Duitsland is het Duits een officiële taal in Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitserland en Luxemburg, maar ook in België (de Oostkantons), Denemarken (Zuid-Jutland) en Italië (Zuid-Tirol). Duits is naast het Russisch de grootste taal in Europa, met meer dan 105 miljoen zielen die het als moedertaal spreken.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"

ISO-gecertificeerde Duitse vertalingen

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

Onze werkwijze is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van deze norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa.

Waar zijn wij goed in?

Tekom Vertalers verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Duits of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd. Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Duits of elke andere gewenste taal.

Bent u op zoek naar een goede Duitse vertaling voor uw bedrijf of situatie? Dat kan. Wij vertalen uit alle talen in het Duits. Ook beëdigd. En in alle vakgebieden:

financiele vertaling

Financiële
vertalingen

Technische Vertaling

Technische
vertalingen

juridische vertaling

Juridische
vertalingen

Marketing
vertalingen

Website Vertaling

Website
vertalen

Menutext Vertaling

Menukaarten
vertalen

 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Duits, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.

ISO-gecertificeerd - vertaalbureau | Tekom Vertalers

ISO 17100:2015-gecertificeerd

Tekom Vertalers is ISO 17100:2015-gecertificeerd. Dit is een internationale norm voor vertaaldiensten.  Jaarlijks wordt  Tekom Vertalers ge-audit door Kiwa. Kiwa waarborgt dat we aan de eisen van ISO 17100:2015 voldoen. Wij leveren ISO-gecertificeerde vertalingen in het Duits en alle andere talen.

Sublieme kwaliteit - vertaalbureau | Tekom Vertalers

Sublieme kwaliteit en een scherpe prijs

De Duitse vertalers waar wij mee werken hebben allemaal minimaal een hbo-opleiding afgerond. Het zijn gespecialiseerde professionals. Het vertalen van bijvoorbeeld juridische, technische of financiële documenten vereist vakkundig kennis. Iets waar je niet op wilt besparen.

Website Vertaling | vertaalbureau | Tekom Vertalers

SEO-gespecialiseerde website vertalingen

De Duitse vertalers van Tekom volgen de richtlijnen van de SEOguru. Tekom Vertalers specialiseert zich in websitevertalingen. Wij zijn de vaste vertaalpartner van DTG. Tekom Vertalers kan uw website voor u in het Duits vertalen. Hierbij gebruikt Tekom de gewenste zoekwoorden zodanig dat uw website beter vindbaar wordt. Tekom Vertalers kan ook een Duitstalig zoekwoordenonderzoek voor u uitvoeren. 

U ontvangt altijd binnen vier werkuren een reactie.