homevertaalbureau > talenEsts

Estonia Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Ests, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


Ests

Het Ests is een vrij kleine, zeldzame taal. Toch wordt het wereldwijd door zo’n 1,5 miljoen mensen gesproken. Hoewel een meerderheid van deze mensen ook het Russisch of het Engels machtig is, is er geen betere manier om ze te bereiken dan in hun moedertaal. Ze zijn namelijk erg trots op hun mooie taal. De taal wordt in het Nederlands op drie manieren geschreven: Estisch, Ests en Estlands. Ze zijn alle drie juist; ze komen alle voor in de woordenboeken.

Er zijn vier talen sterk verwant aan het Ests. Het Wepsisch, het Woltisch en het Ingrisch zijn allemaal talen die in deelgebieden van Rusland worden gesproken. Alleen het Wepsisch is een taal van enig formaat. Nog zo’n 10.000 personen spreken deze taal. Het Woltisch en het Ingrisch zijn zo goed als uitgestorven.

Daarnaast is er nog het Lijfs, dat sterk verwant is aan het Ests. Het Lijfs is sinds een paar jaar officieus een dode taal na het overlijden van de laatste spreker, maar wordt nog wel ondersteund door de Lijfse afdeling van het Europees Bureau voor Minderheidstalen. De taal werd gesproken door een aan Esten verwant Etnisch volk, de Lijven, waarvan er nog slechts een paar honderd levende personen woonachtig zijn in het buurland Letland.

Het Ests is verder nauw verwant aan het Fins en is niet verwant aan het Litouws of Lets, zoals veel mensen wel denken.

Estse vertaling

Tekom Vertalers verzorgt Estse vertalingen, omdat we het leuk vinden om de diversiteit aan talen te behouden. Daarnaast is het Ests een officiële Europese taal. Dit is de reden dat veel van ons Estse vertaalwerk Europa-gerelateerd is. Daarnaast verzorgen we geregeld vertalingen voor internationale bedrijven met een Estse vestiging, ten behoeve van de communicatie met hun medewerkers.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"

 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Ests, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.