homevertaalbureau > talenHindi

India Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Hindi, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


 

 

Waar zijn wij goed in?

Bent u op zoek naar een goede Hindi vertaling voor uw bedrijf of situatie. Dat kan. Wij vertalen uit Engels en Nederlands in het Hindi. Ook beëdigd.

Vakgebieden:

financiele vertaling

Financiële
vertalingen

Technische Vertaling

Technische
vertalingen

juridische vertaling

Juridische
vertalingen

Marketing
vertalingen

Website Vertaling

Website
vertalen

Menutext Vertaling

Menukaarten
vertalen

Sanjay

Vertaler Hindi

"Ik houd van het vak vertalen, want ik beschouw het als de poort naar andere culturen."

ISO-gecertificeerde vertalingen

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

Onze werkwijze is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van deze norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa.

Hindi

Hindi is een Indo-Arische taal die vooral in India gesproken wordt. Het Hindi is een van de meest gesproken wereldtalen en de eerste taal van India. De oorsprong van het Hindi is Hindoestani en Sanskriet. In feiten is het Hindi een gestandaardiseerde versie van het Hindoestani, evenals het Urdu. Urdu en Hindi zijn vrijwel identiek qua grammatica. India kent naast het Hindi nog 415 andere talen.

Hindoestani wordt in Nederland vaak verward met het Surinaams-Hindoestaans. De formele naam voor deze variant is echter Caribisch Hindoestani, of specifiek Sarnami Hindoestani. Het Sarnami Hindoestani dialect heeft het Bhojpuri, een van de vele Indiase talen, als voornaamste invloed. Daarnaast heeft het nog invloeden van lokale talen met veel leenwoorden en kent het niet de twee naamvallen die het Hindi wel heeft.

Hindi wordt geschreven in het Devanãgarĩ, een Indisch schrift. Het is een fonetisch geschreven taal.

Opvallend aan het Hindi is een veelvoud aan beleefdheidsvormen, waarschijnlijk ingegeven door het formele kastenstelsel in India. Een leuk detail: Aap betekent U, een zeer formele beleefdheidsvorm. Er zijn drie niveaus van beleefdheid in het Hindi.

Hindi vertaling

Tekom Vertalers verzorgt vertalingen in het Hindi voor diverse opdrachtgevers. Het is een taal die door vele miljoenen mensen wereldwijd als moedertaal wordt gesproken. Een Hindi vertaling wordt dus door veel bedrijven gezien als goede investering, vooral sinds de economie van India de afgelopen jaren zo in opkomst is.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"




 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Hindi, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.