Vertaler Hindi

Sanjay is vertaler Hindi en Bengali. Hij vertaalt al sinds 1998 en heeft een PhD in scheikunde van de universiteit van Moskou. Sinds 2000 vertaalt hij voor Tekom. Hij woont in Faridabad, zo’n 30 km van New Delhi. Naast zijn werk als vertaler Hindi, heeft hij ook zijn eigen vertaalbureau voor de talen Gujarati, Urdu,Tamil, Telegu, Marathi, Malayalam, Sanskrit, Tulu, Assamese en Oriya. Hij is daarmee een handige connectie voor ons bureau: wij claimen immers alles in alle talen te kunnen vertalen.

Sanjay is ook lid van de American Translators Association. Hij heeft bovendien ervaring opgedaan als vertaler voor Radio Moskou (Hindi/Bengali).

Hij houdt van het vak vertalen, want hij beschouwt het als de poort naar andere culturen. Sanjay komt uit een familie van taalkundigen, dus zijn passie voor taal is hem met de paplepel ingegeven.

Hij heeft de afgelopen 10 jaar zeer veelzijdige, taalgerelateerde opdrachten voor Tekom uitgevoerd: vertalen, proeflezen, editen, telefonisch tolken, etc. Hij is blij met Tekom.

Bron: https://www.tekom.nl/vertaalbureau/talen/hindi/sanjay/

Door: Ingeborg Verduijn