homevertaalbureau > talenHongaars

Hungary Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Hongaars, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


 

Waar zijn wij goed in?

Bent u op zoek naar een goede Hongaarse vertaling voor uw bedrijf of situatie. Dat kan. Wij vertalen uit het Engels, Duits en Nederlands in het Hongaars. Ook beëdigd.

Vakgebieden:

financiele vertaling

Financiële
vertalingen

Technische Vertaling

Technische
vertalingen

juridische vertaling

Juridische
vertalingen

Marketing
vertalingen

Website Vertaling

Website
vertalen

Menutext Vertaling

Menukaarten
vertalen

Katalin aan het woord

vertaalster Hongaars

Het Hongaars is een erg lastige taal, er zijn namelijk veel regels en uitzonderingen waarover te discussiëren valt.

ISO-gecertificeerde Hongaarse vertalingen

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

Onze werkwijze voor Hongaarse vertalingen is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van deze norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa.

 

Hongaars

Het Hongaars is de officiële taal van Hongarije. Er zijn veertien en een half miljoen mensen die het Hongaars als moedertaal hebben. Daarnaast is Hongarije lid van de Europese unie en een stabiele handelspartner. Dit maakt de investering in een Hongaarse vertaling van uw productbeschrijving, handleiding, brochure of website zinvol. U bereikt hiermee namelijk een grote en interessante doelgroep.

Het Hongaars is de grootste Europese taal die niet tot de Indo-Europese talen wordt gerekend. Het Hongaars behoort namelijk tot de Fins-Oegrische talen, waaronder natuurlijk het Fins, maar ook het Ests valt. Deze talengroep is onderverdeelt in twee hoofdtakken, de Fins-Permische talen en de Oegrische talen, waarbij het Fins en Ests met een aantal minderheidstalen de Fins-Permische talentak vormen en het Hongaars samen met de twee minderheidstalen Wogoels en Ostjaaks, de Oegrische talentak. De Fins-Oegrische talenfamilie kenmerkt zich door een systeem van wel 15 tot 17 naamvallen. Naast grammaticale functies hebben deze naamvallen ook plaatsbepalende functies. Ondanks de verwantschap met het Fins en het Ests is het Hongaars voor een Fin of Est niet gemakkelijker te begrijpen dan voor een Nederlander. Het is een heel complexe taal met zeer diverse taalinvloeden, zoals Turks, Germaans en in mindere mate Latijn.

Het Hongaars is altijd in het Latijnse schrift geschreven, maar anders dan bij het Nederlands bestaat het Hongaarse alfabet uit wel 44 letters. Dit komt door alle diverse klankvarianten van dezelfde letter. De o heeft bijvoorbeeld in het Hongaarse alfabet wel vier varianten: o, ó, ö, en ő.

De laatste jaren stijgt de economie in Hongarije ten opzichte van andere Europese landen, hoewel nog steeds een klein deel van de bevolking in armoede leeft. Vooral omdat Hongarije een stabiel lagelonenland is, is het een aantrekkelijke plek voor internationale bedrijven om zich te vestigen. Daarnaast wordt Hongarije veel bezocht door toeristen.

Hongaarse vertaling

Wij verzorgen Hongaarse vertalingen voor de toeristische sector, voor bedrijven die willen communiceren met medewerkers van een lokale Hongaarse vestiging en voor bedrijven die export- of importhandel drijven met Hongarije.

Tekom Vertalers

Tekom Vertalers verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Hongaars of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100:2015-gecertificeerd. Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Hongaars of elke andere gewenste taal.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"

 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Hongaars, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.

U ontvangt altijd binnen vier werkuren een reactie.