homevertaalbureau > talenIers-Gaelisch

Ireland Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Iers-Gaelisch, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


Iers-Gaelisch

Het Gaelisch is een Keltische taal en behoort ook tot de Indo-Europese talengroep.
Van het primitieve Iers zijn inscripties bewaard gebleven uit de 5e eeuw. Deze inscriptie werden geschreven in het Ogham-alfabet, een rechtlijnig oud schrift. Vanaf de 7e eeuw was er sprake van een rijke Ierse literatuur. Nadat de Britten de macht overnamen (vanaf de 12e eeuw) werd het Iers steeds meer verdrongen door de Engelse taal. Rond 1830 werd in Ierland de leerplicht ingevoerd en werd het Engels de enige voertaal op school.

Vaak spraken de ouders in eerste instantie zelf geen Engels, maar een generatie later werden de kinderen thuis al grotendeels in het Engels opgevoed. Het Iers leek zo ten dode opgeschreven.

Pas vanaf de vorige eeuw doet men pogingen om het Iers opnieuw in te voeren. Het heeft in Ierland een beschermde status en is officieel de eerste taal van het land. Toch zijn er maar heel weinig mensen die het Iers als moedertaal spreken. Eigenlijk is het een bedreigde taal die men krampachtig in leven probeert te houden.[/vc_column_text]

Het wordt op alle lagere scholen als taal gedoceerd, maar de leerkrachten spreken het zelf vaak met moeite. Bovendien is er sprake van zeer veel verschillende dialecten. De juf van het ene schooljaar, die uit het zuiden van Ierland komt, leert het weer heel anders aan dan de juf uit Dublin of het Westen van Ierland, die het volgende jaar voor de klas staat. Dat is uiteraard erg verwarrend voor de leerlingen. Ondanks dit alles is het Iers een officiële Europese taal.

Ierse vertaling

Er is daarom wel degelijk vraag naar Ierse vertalingen en we hebben goede Ierse vertalers in ons bestand. Wanneer wij een verzoek krijgen voor een Ierse vertaling, dan betreft het meestal een tekst die vanwege richtlijnen formeel (ook) in het Iers vertaald moet worden. Tekom Vertalers verzorgt ook vertalingen in het Iers.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"

 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Iers-Gaelisch, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.