Vertaalster Italiaans

Sarah is vertaalster Italiaans en doet dit al sinds 1974. In 1972 behaalde ze haar Italiaanse vertaalsterdiploma Moderne Talen aan de universiteit van Varese, daarna haar secretaresse- diploma in Londen en later – in 1992 – haar lerarenbrevet in Milaan.

Sarah woont in een dorpje op de top van een heuvel nabij Albenga, niet ver van de prachtige kust van Ligurië. Ze heeft een karakteristiek huis, omgeven door olijfboomgaarden en met adembenemende vergezichten. Ze heeft twee volwassen zoons en daarom alle tijd en rust voor vertaalwerk. Ze heeft een leuke man en vier schattige katten. Ze beschouwt zichzelf dan ook als een gelukkig mens.

Al vanaf haar eerste baan in Londen in 1974, heeft ze zich met vertalen bezig gehouden; ze heeft dus meer dan 40 jaar vertaalervaring. Ze is tweetalig opgevoed, en beschouwt het Engels als haar tweede moedertaal. Haar passie voor taal komt voort uit haar passie voor lezen en schrijven. Ze is opgegroeid in een huis vol boeken, omringd door inspirerende mensen. Haar moeder is dichteres, haar opa vermaakte iedereen met de grappigste limericks, haar oom was een succesvolle tekstschrijver. Taal zit in haar genen.

In 2010 is de samenwerking tussen Sarah en Tekom Vertalers begonnen. Inmiddels heeft ze heel veel verschillende opdrachten voor ons uitgevoerd. Vertalingen over horloges, planten, recepten, stappentellers, etc. etc., heel gevarieerd dus.
“ Het buitengewoon vriendelijke team van Tekom Vertalers is er altijd als je ze nodig hebt en reageren snel op vragen. Het is een plezier om voor ze te werken en behoren absoluut tot mijn favoriete opdrachtgevers!”

Bron: https://www.tekom.nl/vertaalbureau/talen/italiaans/sarah