homevertaalbureau > talenKoreaans

Korea Republic of Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Koreaans, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


Koreaans

Het Koreaans is een taal die wordt gesproken in Noord- en Zuid-Korea, een streek in China, Yanbian, en door een volk in de voormalige Sovjet-Unie, de Koryo-saram. In totaal kunt u met een Koreaanse vertaling 78 miljoen moedertaalsprekers bereiken. Toegegeven, wellicht dat er wat complicerende factoren meespelen als u Noord-Koreanen voor uw product probeert te interesseren, maar er blijven daarnaast nog genoeg potentiële klanten over.

Hoewel hierover veel discussie bestaat, wordt het Koreaans meestal gezien worden als een isolaat, een taal waarbij geen verwantschap met een andere taal is aangetoond en die dus niet tot een taalfamilie behoort. De grammatica van het Koreaans lijkt echter behoorlijk op die van de Turkse en Mongoolse talen. Er zijn daarom taalkundigen die van mening zijn, dat het Koreaans wel degelijk in te delen valt en dat het tot de Altaïsche talenfamilie behoort. Bovendien kent het Koreaans een zeer grote woordenschat die ontleent is aan het Chinees. Bijna de helft van alle Koreaanse woorden heeft het Chinees als herkomst. Er is echter geen genetische verwantschap tussen deze talen.

Het Koreaans wordt geschreven in het Hangul-schrift met als toevoeging Sino-Koreaanse karakters.

Koreaanse vertaling

Ons vertaalbureau vertaalt met name officiële stukken in het Koreaans of visitekaartjes ten behoeve van handelsreizen. Daarnaast vertaalt Tekom Vertalers in en uit het Koreaans voor internationale bedrijven met een vestiging in Zuid-Korea ten behoeve van de communicatie met hun lokale medewerkers.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"

 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Koreaans, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.