homevertaalbureau > talenPools

Poland Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Pools, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


Waar zijn wij goed in?

Bent u op zoek naar een goede Poolse vertaling voor uw bedrijf of situatie. Dat kan. Wij vertalen uit het Engels, Duits en Nederlands in het Pools. Ook beëdigd.

Vakgebieden:

financiele vertaling

Financiële
vertalingen

Technische Vertaling

Technische
vertalingen

juridische vertaling

Juridische
vertalingen

Marketing
vertalingen

Website Vertaling

Website
vertalen

Menutext Vertaling

Menukaarten
vertalen
ISO-gecertificeerde Poolse vertalingen

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

Onze werkwijze voor Poolse vertalingen is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van deze norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa.

 

Pools

Het Pools behoort tot de West-Slavische talen. Slavische talen behoren eveneens tot de Indo-Europese talenfamilie. Op het Hongaars en Roemeens na, zijn de meeste talen die in Oost-Europa worden gesproken, Slavische talen. De Slavische talengroep kan men onderverdelen in drie hoofdgroepen. Onder Oost-Slavische talen vallen het Russisch, Wit-Russisch en Oekraïens. De West-Slavische talen zijn dus het Pools, maar ook het Tsjechisch en Slowaaks. Dan kent men nog een Zuid-Slavische talengroep, waar het Sloveens, Servisch, Bosnisch en Kroatisch onder vallen. De verschillen tussen de Slavische talen onderling zijn minder groot dan die bij de Germaanse talenfamilie. Met enige oefening kan een Pool begrijpen wat een Sloveen te vertellen heeft. Met 40 miljoen personen die het Pools als moedertaal spreken, is het Pools de op twee na grootste Slavische taal en de grootste West-Slavische taal. Een Poolse vertaling van uw website of productbrochure is daarmee dus een goede investering.

Specifiek het Pools is samen met nog een paar kleine West-Slavische talen onderverdeeld in de subgroep Lechitische talen (Lěchy is een Oudslavisch woord voor inwoners van Polen), Andere Lechitische talen zijn het Kasjoebisch en het Silezisch, minderheidstalen die in Polen worden gesproken. Er waren er nog meer, zoals het Polabisch en het Slovinzisch, maar die zijn inmiddels uitgestorven. Sinds de 12e eeuw is het Pools een geschreven taal. Het Pools heeft een zeer rijke literaire traditie en heeft met name veel wereldberoemde dichters voortgebracht.

Poolse vertaling

Tekom Vertalers verzorgt Poolse vertalingen voor zeer veel verschillende opdrachtgevers. Met het groeiende aantal Poolse uitzendkrachten, vakmensen en seizoensarbeiders in Nederland is het begrijpelijk dat er ten behoeve van de samenwerking en de veiligheid een toenemende vraag is naar Poolse vertalingen. Het gevolg is ook een grotere behoefte aan juridische vertalingen in het Pools. Vaak betreft dit jurisprudentie over huurdersrechten, discriminatie en arbeidsrecht. Daarnaast is er nog een interessante exporttoename richting Polen. De Poolse economie doet het zo slecht nog niet, dus Polen is een steeds belangrijker wordende afzetmarkt. Polen blijft het ook redelijk doen als lagelonenland.

Tekom Vertalers

Tekom Vertalers verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Italiaans of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100:2015-gecertificeerd. Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Italiaans of elke andere gewenste taal.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"

 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Pools, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.

U ontvangt altijd binnen vier werkuren een reactie.