homevertaalbureau > talenRoemeens

Romania Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Roemeens, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


 

 

Waar zijn wij goed in?

Bent u op zoek naar een goede Roemeense vertaling voor uw bedrijf of situatie. Dat kan. Wij vertalen uit Engels en Nederlands in het Roemeens. Ook beëdigd.

Vakgebieden:

financiele vertaling

Financiële
vertalingen

Technische Vertaling

Technische
vertalingen

juridische vertaling

Juridische
vertalingen

Marketing
vertalingen

Website Vertaling

Website
vertalen

Menutext Vertaling

Menukaarten
vertalen
ISO-gecertificeerde Nepalese vertalingen

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

Onze werkwijze is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van deze norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa.

Roemeens

Zoals de naam al doet vermoeden is een Romaanse taal. Het wijkt daarmee af van de meeste andere talen uit deze regio. Meer dan 24 miljoen mensen hebben Roemeens als moedertaal. Het Roemeens toont eerder verwantschap aan met het Italiaans, Frans en Spaans dan met de Balkantalen, die in het gebied worden gesproken. Het Moldavisch dat wordt gesproken in het buurtland Moldavië is taalkundig, op wat kleine afwijkingen in spelling na, gelijk aan het Roemeens. Het wordt uitsluitend om politieke redenen een andere taal genoemd.

Het is interessant om te weten hoe het komt dat in dit gebied een taal zo sterk aan het Latijn verwant is. Eén theorie is dat dit komt door de langdurige Romeinse overheersing van ca. twee eeuwen aan het begin van onze jaartelling (van 106 tot 275). Een andere theorie is dat er op een later moment volken vanuit het Zuiden de Donau overstaken en dat zij de Romaanse invloeden brachten. Hierover zijn de wetenschappers het niet eens. Wel is het een feit dat het Latijn en later het Oer-Roemeens de voertaal was in het hele Balkangebied ten noorden van Griekenland, hetgeen pas veranderde met de komst van Slavische volken in de zesde en zevende eeuw. Hierdoor zijn er kleine gebieden in de Balkan waar tot op de dag van vandaag een op Roemeens lijkend dialect wordt gesproken. Roemeens wijkt af van de Westerse Romaanse talen doordat het lidwoord niet voor maar achter het zelfstandig naamwoord staat. Ook heeft het Roemeens als enige Romeinse taal naamvallen.

Er zijn veel bedrijven die hun pijlen op Oost-Europa hebben gericht wanneer het gaat om het produceren van hun goederen. Dit omdat deze regio over land een redelijke bereikbaarheid heeft en omdat de lonen er laag zijn in vergelijking met Nederland. Ook Roemenië is hierdoor in trek, maar het land is eveneens als exportland en toeristische bestemming in populariteit toegenomen.

Roemeense vertaling

Hierdoor is er bij Tekom Vertalers ook een toenemende vraag naar Roemeense vertalingen. Wij verzorgen Roemeense vertalingen van alle soorten zakelijke teksten voor een breed scala aan opdrachtgevers. Dit zijn veelal websites of brochures met toeristische of productinformatie, juridische documenten (al dan niet beëdigd) en bijvoorbeeld teksten ten behoeve van de communicatie met medewerkers van Roemeense vestigingen van internationale bedrijven.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"

 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Roemeens, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.