homevertaalbureau > talenZweeds

Sweden Tekom Vertalers, uw brug naar de wereld

Van en naar het Zweeds, we staan voor u klaar

  Sublieme kwaliteit

  Scherpe prijs

 ISO-certificering

  Altijd een tweede check


 

Waar zijn wij goed in?

Bent u op zoek naar een goede Zweedse vertaling voor uw bedrijf of situatie. Dat kan. Wij vertalen uit het Nederlands, Duits en Engels in het Zweeds. Ook beëdigd.

Vakgebieden:

financiele vertaling

Financiële
vertalingen

Technische Vertaling

Technische
vertalingen

juridische vertaling

Juridische
vertalingen

Marketing
vertalingen

Website Vertaling

Website
vertalen

Menutext Vertaling

Menukaarten
vertalen
ISO-gecertificeerde Zweedse vertalingen

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

Onze werkwijze voor Zweedse vertalingen is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van deze norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa.

 

Zweeds

Het Zweeds wordt gesproken door bijna negen miljoen moedertaalsprekers, voornamelijk in Zweden. Daarnaast is het ook een officiële taal in Finland. Het Zweeds is een Noord-Germaanse taal. Alle Noord-Germaanse vastelandtalen zijn nauw aan elkaar verwant. Het Zweeds en Noors zijn onderling verstaanbaar. Ook het Deens is voor een Zweed redelijk te volgen. De grammatica van de talen is vrijwel identiek, woorden kunnen afwijken en de spelling is anders. Dit zorgt ervoor dat sommige taalkundigen ze eigenlijk als dialecten zouden willen classificeren.

Tot voor kort was het Zweeds een vrij zuivere Germaanse taal, met weinig leenwoorden. Tegenwoordig worden veel woorden uit het Engels in het Zweeds opgenomen. Wat niet veel mensen weten is dat het Zweeds een toontaal is. Afhankelijk van de toon kan een woord van betekenis veranderen. Het Zweeds is, net als het Deens en Noors, ontstaan uit het Oudnoors. Deze taal werd tot de 8e eeuw in bijna heel Scandinavië gesproken door de Vikingen.

Zweedse vertaling

Nederland en Zweden zijn trouwe handelspartners. Al eeuwenlang is het prettig zakendoen met de Zweden. Het is daarom ook logisch dat een Zweedse vertaling van productinformatie, handleiding, website of brochure er voor veel bedrijven gewoon bij hoort. Tekom Vertalers verzorgt de vertalingen van deze teksten voor een brede klantenkring.

Wij werken met diverse Zweedse vertalers samen.

Tekom Vertalers

Tekom Vertalers verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Zweeds of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100:2015-gecertificeerd. Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Zweeds of elke andere gewenste taal.

Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"

 • “Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”

  Spectrum Advocaten Wouter Schellart, https://spectrumadvocaten.nl/nl
 • “Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Tekom Vertalers vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden”

  Stichting Promotie Kalfsvlees  Patricia van Krieken, http://www.kalfsvlees.nl
 • “Al meer dan 15 jaar is Tekom het vaste vertaalbureau van HMSHost International BV. 
In het begin hebben ze voornamelijk veel Engelse vertalingen gedaan, maar tegenwoordig ook steeds meer voor onze horeca outlets op de airports in landen zoals Rusland en Turkije. 
Onze ervaring met Tekom is dat ze snel en klantgericht werken, en ze beloven geen dingen die ze niet waar kunnen maken. Ze werken gestructureerd en denken met ons mee!”

  HMSHost Schiphol Airport - Diana Rodermond, http://netherlands.hmshost.com
 • “Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen”

  People Intouch Rolf Thung, http://www.speakup.eu/nl/home
 • “Tekom is een betrouwbaar vertaalbureau waar ik al een aantal jaar mee samenwerk voor Engelse vertalingen. Ze zijn secuur, klantvriendelijk en punctueel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

  De Hillenraad100 Anita Bassie, http://www.hillenraad.nl
 • “Persoonlijke aandacht, prima vertalingen, tijdige aanlevering met de gewenste opmaak… a job well done!”

  De Vlamboog Michiel Koetsier, http://www.vlamboog.nl
 • “Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”

  Dutch Flower Group (DFG) , http://dfg.nl

Van en naar het Zweeds, wij staan voor u klaar. Volledig ontzorgd uw ambities verwezenlijken.

U ontvangt altijd binnen vier werkuren een reactie.