Home vertaalbureau > technisch vertaalbureau

Technische VertalingHét technisch vertaalbureau van Nederland

vertalingen van sublieme kwaliteit  Technisch specialisten

ISO-certificeerde vertalingen   Scherpe prijs

 Offerte binnen 1 uur

Altijd 2e controle van uw vertaling  Altijd een tweede check


 

Verantwoordelijk voor de veiligheid op uw werkvloer

Wij durven te stellen dat we hét technisch vertaalbureau van Nederland zijn. Wij begrijpen dat nauwkeurigheid van levensbelang is. In de UK zijn vorig jaar nog Poolse bouwmedewerkers gewond geraakt als gevolg van een vertaalfout. Wij zijn ons bewust van deze verantwoordelijkheid en vertalen dan ook al jaren naar volle tevredenheid voor de veiligheidsafdelingen van bouwgiganten zoals CRH en de BAM.

 

Instructievideo's en e-learning

Als technisch vertaalbureau bieden wij meer dan alleen vertaling van technische teksten. Voor meerdere partijen verzorgen we ook het inspreken van instructievideo's en complete e-learningmodules. Op deze manier kunt u makkelijk kennis overdragen aan uw buitenlandse werknemers of hen op de hoogte brengen van geldende veiligheidsvoorschriften. 

technisch vertaalbureau

Waarom een technisch vertaalbureau?

Technische vertalingen vereisen een geheel andere benadering dan bijvoorbeeld juridische vertalingen. Bij de vertaling van bijvoorbeeld de handleiding van een machine moet de vertaler de werking van het apparaat als het ware kunnen visualiseren. Van groot belang is een consequent gebruik van de juiste terminologie. Waar nodig overleggen we hierover met de opdrachtgever. Daarnaast hebben we als technisch vertaalbureau een verantwoordelijke taak. Vertaalfouten kunnen leiden tot grote schade aan uw machines, medewerkers of het milieu.

 

Gediplomeerde techneuten

Onze gespecialiseerde vertalers hebben een voorliefde voor techniek. Veel van onze technische vertalers hebben vaak in eerste instantie een technische studie voltooid en zijn daarna (met een aanvullende opleiding) in het vertaalvak gerold. Het is dan lastig te zeggen wat hun eerste passie is, taal of techniek. 
Onze kracht

"Wij vertalen
sinds 1976
in 74 talen, met
748 vertalers"

Technische marketingtekst

Productspecificatie, productbrochures en verpakkingsteksten moeten technisch kloppen, maar vaak moet het ook qua marketing een goede tekst zijn. Als vertaalbureau weten we dat dit niet het sterkste punt is van onze technische vertalers...

We hebben dat als volgt opgelost: De technische vertaler vertaalt de tekst met gebruik van het juiste jargon. Vervolgens maakt de revisor er een mooie, vlot lopende tekst van. Ook dan is het prettig dat we van alle markten thuis zijn.

Handleidingen

We vertalen handleidingen voor zowel producten, waarbij de eindgebruikers consumenten zijn, als voor machines die gebruikt worden in industrie of het bedrijfsleven. Vaak komt er in handleidingen onderling veel herhaling voor. U kunt hiervan profiteren.

ISO-gecertificeerde technische vertalingen

.

ISO 17100:2015-GECERTIFICEERD

Onze werkwijze voor technische vertalingen is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van deze norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa.

U kunt bij Tekom Vertalers ook terecht voor vertalingen in andere vakgebieden.

financiele vertaling

Financiële
vertalingen

juridische vertaling

Juridische
vertalingen

Marketing
vertalingen

Technische Vertaling

Website
vertalen

Menutext Vertaling | veraalbureau | Tekom Vertalers

Menukaarten
vertalen

ISO-gecertificeerde technische vertalingen

ISO 17100:2015-gecertificeerd

Onze werkwijze is ISO 17100:2015-gecertificeerd. De ISO 17100:2015-norm is een internationale norm voor vertaaldiensten. De eisen van de norm hebben betrekking op het kennisniveau van de vertalers, de kundigheid van het projectmanagement, het inzetten van kundige revisoren en de workflow. Tekom Vertalers wordt jaarlijks ge-audit door het gerenommeerde keuringsinstituut Kiwa. Kiwa waarborgt dat we aan de eisen van ISO 17100:2015 voldoen. Wij leveren ISO-gecertificeerde technische vertalingen 74 talen.

Professionele technische vertalingenSublieme kwaliteit en een scherpe prijs

De technische vertalers waar wij mee werken hebben allemaal minimaal een hbo-opleiding afgerond en de nodige ervaring. Het zijn gespecialiseerde professionals. Het vertalen van technische documenten vereist vakkundig kennis. Iets waar je niet op wilt besparen.

Website Vertaling
SEO-gespecialiseerde website vertalingen

De vertalers van Tekom hebben een training gevolgd bij de SEOguru voor het schrijven van geoptimaliseerde websiteteksten en SEO-onderzoek. Tekom Vertalers specialiseert zich naast technische vertalingen, ook in websitevertalingen. Wij zijn de vaste vertaalpartner van DTG. Tekom Vertalers kan uw website voor u in elke gewenste taal vertalen, waarbij we rekening houden met de vindbaarheid van uw website. Hierbij gebruiken we de gewenste zoekwoorden zodanig dat uw website beter vindbaar wordt. Tekom Vertalers kan tevens een zoekwoordenonderzoek voor u uitvoeren. Uiteraard komt er meer kijken bij SEO, hierover kunnen wij u ook adviseren.