Ga naar de inhoud

SEO-optimale vertalingen van een WPML partner

Ook al heeft u flink wat bezoekersaantallen met uw Nederlandstalige website, met een meertalige website scoort altijd u altijd beter. Gewoon omdat dat u meer bezoekers bereikt. Het is nu eenmaal veel prettiger om een website in uw moedertaal te lezen. In uw bovenkamer werkt het ook nog zo dat u een website in uw moedertaal sneller vertrouwd en vanwege dit vertrouwen, gaat u ook nog eens sneller kopen. Dit is onderzocht.

WPML IS VERUIT DE BEKENDSTE EN MEEST POPULAIRE PLUG-IN

WPML is veruit de bekendste en populairste plug-in om websites meertalig te maken. Inmiddels hebben zo’n 800.000 gebruikers de plug-in geïnstalleerd.

De vertaling van Het idee achter WPML is eenvoudig: één website in meerdere talen. Dat wil zeggen dat je website inhoudelijk wordt gekopieerd, waarna je de kopie in een andere taal kunt overzetten. In alle taalvarianten behoud je dus precies dezelfde lay-out en inhoud. In je WP-dashboard kun je, via de editor, iedere pagina of post in de nieuwe taal toevoegen. Ook kun je bijvoorbeeld de widgets en categorieën van een vertaalde naam voorzien.

Je zou dus vertalingen zelf in WordPress kunnen invoeren. Een andere optie is de professionele, third party-vertaalservice gebruiken via de WPML Translation Management-module. Tekom is een van de professionele vertaalpartners waarmee WPML samenwerkt. Dit maakt het vertaalproces nog eenvoudiger. Je geeft aan welke content je vertaald wilt hebben en gebruikt onze token, om Tekom aan het werk te zetten.

NOTIFICATIE

Wij ontvangen een notificatie, vervolgens maken wij een analyse van uw content en ontvangt u een voorstel. Wanneer u akkoord bent gaan we aan de slag. De vertaalde teksten zetten wij weer terug op uw website en u hoeft de content alleen maar live te zetten. Makkelijk toch?

 

 

DE VOORDELEN VAN WPML

WPML is niet voor niets zo populair. Er zitten veel voordelen aan deze plug-in:
  • WPML heeft veel add-ons waarmee je eenvoudig extra functies toevoegt aan de plug-in;
  • WPML ondersteunt 64 talen met de mogelijkheid om daar nog extra talen aan toe te voegen;
  • WPML is compatible met de meeste thema’s en andere plug-ins, ook met WooCommerce;
  • De plug-in is eenvoudig te configureren. De setup wizard zorgt ervoor dat de boel snel staat;
  • WPML biedt zeer goede ondersteuning en uitgebreide documentatie.