Ga naar de inhoud

Tekom gestart vanuit de slaapkamer

Veel bedrijven starten vanuit een garage of de zolderkamer. De oprichting van Tekom verliep niet veel anders. Het is 1985 wanneer Tekom Vertalers in de krant staat met een artikel van een halve pagina groot. “Het begon allemaal in de slaapkamer van hun toenmalige woning in Sassenheim. De twee bureaus, enkele telefoons en een oude ratelende telex vervingen het tweepersoonsbed dat met nachtkastjes en al op de zolder belandde. In de slaapkamer werd de firma Tekom Nederland gevestigd.”

Visie op de toekomst

In het artikel wordt niet alleen de toekomstvisie van Tekom toegelicht, maar ook de visie op thuiswerken en het internet. “Dankzij de computer heb je niet veel van mensen meer nodig. Ik sprak eens een collega in New York die zei dat er in de toekomst geen kantoorgebouwen meer zullen zijn. Iedereen werkt dan gewoon thuis achter een computer, waarmee hij de hele wereld kan bestrijken. Verhuizen is dan niet meer nodig”.

Inmiddels zijn we 33 jaar verder en ziet de wereld er net iets anders uit…

  • Tekom Vertalers is inmiddels overgegaan van vader & moeder op dochter (Ingeborg Verduijn).
  • We zijn geen grote internationale vertaalketen geworden.
  • Onze huidige vertalers zijn nog steeds native speakers, maar we werken uitsluitend nog met daartoe opgeleide professionals.
  • We zijn inmiddels voor de 5e keer verhuisd en werken nu vanuit een modern kantoor in Hoofddorp.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer nieuwsberichten