Ga naar de inhoud

Van jaarverslagen tot pensioenplannen

VAKMANSCHAP IN TAAL SINDS 1976

Financiële vertalingen? Kies voor de kwaliteit van Tekom International

Bij Tekom begrijpen we dat nauwkeurige financiële vertalingen cruciaal zijn voor het succes van uw bedrijf. Daarom bieden wij u drie sterke redenen om voor ons te kiezen:

Een vast team van financieel onderlegde vertalers

Ons team bestaat uit ervaren vertalers die gespecialiseerd zijn in financiële documenten. Ze kennen de nuances van financiële terminologie en zorgen ervoor dat uw vertalingen foutloos en professioneel zijn.

48 jaar ervaring

Met bijna een halve eeuw aan ervaring hebben wij een ongeëvenaarde database aan kennis opgebouwd op het gebied van financiële vertalingen. Dit stelt ons in staat om zelfs de meest complexe documenten met precisie en inzicht te vertalen.

Leesbaarheid en correctheid

We zorgen ervoor dat uw financiële vertalingen niet alleen taalkundig correct zijn, maar ook goed leesbaar en begrijpelijk voor uw doelgroep. Uw jaarverslagen, kwartaalcijfers en andere financiële documenten worden vertaald met oog voor detail en duidelijkheid.

Ontvang een voorstel op maat

Het financiële jargon is zo specifiek dat een leek een pittig financieel document simpelweg niet zal begrijpen of verkeerd zal interpreteren. Zeker met vertalingen kan dit catastrofale gevolgen hebben. U doet er dus goed aan een financiële specialist in te schakelen voor uw vertaling. Tekom International heeft ervaring met het vertalen van jaarverslagen, financiële rapporten, beursberichten, begrotingen, winst- en verliesrekeningen, fiscale documenten, accountantsverklaringen en andere financiële stukken. Wij vertalen voor beursgenoteerde ondernemingen, financiële adviseurs en accountantskantoren. Onze vertalers zijn veelal werkzaam geweest in de financiële wereld of hebben een economische achtergrond.

Geheimhouding en beveiliging van uw vertrouwelijke documenten is een belangrijk onderdeel van ons vak. Wij houden ons hierbij aan de ISAE 3000-standaard, gelijk aan de veiligheidsrichtlijnen voor de accountancy, en we worden hier jaarlijks op ge-audit. Zie daarnaast ook onze privacyrichtlijnen. Vertrouwelijke documenten versturen wij via FileCap.

Sinds 2008 zijn wij ISO 17100-gecertificeerd, een kwaliteitsstandaard specifiek voor vertaalservices. Elk jaar worden wij succesvol geaudit door KIWA, wat onze toewijding aan de hoogste kwaliteitsnormen en continue verbetering bevestigt.

Wilt u advies over financiële vertalingen?

BEL INGEBORG VERDUIJN

“Bij Tekom komt ook financiële taal tot leven. Voor elke doelgroep: van accountantskantoren, de boardroom tot de aandeelhouders"

Jacqueline Moison
Jacqueline MoisonKPMG Meijburg & Co
Lees verder
"De samenwerking met Tekom verliep prima. Vooraf werden heldere afspraken gemaakt over verwachtingen en doorlooptijden. En belangrijker nog: de afspraken werden altijd nagekomen! Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat."
Wouter Schellart
Wouter SchellartAdvocaat-partner bij Spectrum Advocaten
Lees verder
“Het is prettig dat we naast de meer gangbare talen, zoals Engels, ook bij Tekom terecht kunnen voor minder veelvoorkomende talen zoals Indonesisch.”
Rolf Thung
Rolf ThungChairman and CEO People Intouch
Lees verder
“Wij werken al sinds onze oprichting met Tekom Vertalers, een vertaalpartner die verder gaat en in oplossingen denkt. Tekom heeft zich keer op keer bewezen ondanks onze steeds strengere veiligheids- en kwaliteitseisen.”
Patricia van Krieken
Patricia van KriekenStichting Promotie Kalfsvlees
Lees verder
“Onze geïntegreerde productieketen, VanDrie Group, richt zich op meer dan 60 landen in de wereld. Het vertaalbureau Tekom vertaalt al jarenlang voor ons in ruim 25 talen, goed te weten dat ze gebruik maken van native speakers en een woordenlijst met vakjargon bijhouden.”
Dutch Flower Group
Dutch Flower GroupMarketing en Communicatie
Lees verder
“Dutch Flower Group (DFG) werkt sinds een geruime periode voor haar internationale vertaalwerkzaamheden nauw samen met Tekom Vertalers. In zowel de kwaliteit van de vertalingen als in de gewenste flexibiliteit en doorlooptijd hebben zij zich voor DFG als betrouwbare partner bewezen.”
Vorige
Volgende

Financiële vertalingen

Bent u op zoek naar hoogwaardige financiële vertalingen? Tekom biedt vertalingen van jaarverslagen, kwartaalcijfers en andere financiële documenten die voldoen aan de hoogste standaard. Onze vertalers zijn experts in het vertalen van complexe financiële teksten, waardoor uw documenten zowel accuraat als toegankelijk zijn.

Vertaling jaarverslag

Het vertalen van een jaarverslag vereist precisie en diepgaande kennis van financiële terminologie. Bij Tekom zorgen we ervoor dat elk detail van uw jaarverslag correct wordt vertaald. Onze ervaren vertalers begrijpen de essentie van uw financiële gegevens en zorgen voor een vertaling die zowel nauwkeurig als leesbaar is.

Vertaling kwartaalcijfers

Kwartaalcijfers zijn een cruciaal onderdeel van uw financiële communicatie. Onze vertalers zijn gespecialiseerd in het vertalen van kwartaalcijfers, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw financiële informatie correct en duidelijk wordt overgebracht. Wij garanderen dat uw kwartaalcijfers in de vertaling net zo nauwkeurig en begrijpelijk blijven als in het origineel.   Bij Tekom, waar taal tot leven komt, staan we voor kwaliteit en betrouwbaarheid in financiële vertalingen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met uw financiële vertalingen.

MET SPOED EEN VERTALING NODIG?

Sneller leveren door onze geavanceerde vertaalomgeving waarin vertalers met elkaar kunnen samenwerken en doordat onze vertalers zich in verschillende tijdzones bevinden.

Vaak gestelde vragen toegelicht

Als u te maken heeft met officiële instanties, dan heeft u niet een gewone, maar een beëdigde vertaling nodig van uw documenten. De vertaler moet ingeschreven staan in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) en een eed hebben afgelegd bij de rechtbank. Een beëdigde vertaler heeft bovendien een permanente educatie verplichting.

Voor financiële vertalingen selecteren wij uitsluitend vertalers met een aantoonbaar financiële achtergrond.

Al onze vertalers zijn aan strikte geheimhouding verbonden. Wij houden ons aan de ISAE 3000-standaard die gelijk is aan de veiligheidsrichtlijnen voor de accountancy, en we worden hier jaarlijks op ge-audit. Zie daarnaast ook onze privacyrichtlijnen.

Wij zijn ISO-gecertificeerd. Onze kwaliteitsborging wordt jaarlijk ge-audit. Onze projectmanagers hebben ook echt vakkennis en selecteren een kundige financiële vertaler. Daarna wordt uw vertaling nagekeken door een net zo kundige tweede lezer. Ook gebruiken wij technologische oplossingen om consistentie te waarborgen. Zo heeft u zekerheid.

Bij financiële vertalingen worden soms zulke blunders gemaakt. Het gevolg: onbegrip, hilariteit of erger, zaken die worden afgeblazen omdat de andere partij hoog in de gordijnen zit. Dat zal u met Tekom International niet gebeuren. Ons specialisme: taal, context, achtergrond, feiten, emoties en kennis van gebruiken. En onze check, check, dubbelcheck.

Tekom zorgt letterlijk en figuurlijk dat er staat wat er bedoeld wordt. In 80 talen, in ruim 50 vakgebieden, in zakelijke en particuliere teksten en met 45 jaar ervaring. Voor vertalingen zonder zorgen.

Voor een goede financiële vertaling zijn de juiste financiële terminologie en een brede economische kennis nodig. Tekom heeft een team van financieel gespecialiseerde vertalers voor onder andere jaarverslagen, beursberichten, winst- en verliesrekeningen, fiscale documenten, accountantsverklaringen, kwartaalrapporten, jaarrekeningen, thesauriebewijzen, derivaten en business- en investeringsplannen. Door de jaren heen heeft Tekom International een database met financiële terminologie opgebouwd.

Bij het vertalen van uw financiële teksten werken wij in drie stappen:

  1. Een financiële specialist vertaalt uw document,
  2. Uw document wordt proefgelezen door een tweede lezer.
  3. (domein inhoudelijke) eindcontrole (PREMIUM).

En dit allemaal in onze geavanceerde vertaalomgeving met volledig en gezamenlijk gebruik van onze beveiligde, financiële database.

Wij leveren vertalingen van onder meer:
 • accountantsverklaringen
 • kwartaalrapporten
 • jaarrekeningen
 • thesauriebewijzen
 • derivaten
 • business- en investeringsplannen
 • jaarverslagen
 • beursberichten
 • winst- en verliesrekeningen
 • fiscale documenten
Wij verzorgen deze financiële vertalingen op kundige wijze in opdracht van:
 • accountantskantoren
 • fiscalisten
 • financieel adviseurs
 • multinationals
 • MKB-bedrijven
 • stichtingen
Vraag ons gerust vooraf naar een scherpe prijsopgave. Want vanwege onze uitgebreide, financiële database van eerder vertaalde jaarverslagen of andere standaard-documentatie is het goed mogelijk dat wij uw vertaling deels al ‘op de plank hebben liggen’. Hiervan kunt u dus profiteren.

Bij een financiële vertaling is de correcte formulering belangrijk. Dit klinkt eenvoudig, maar hier is gedegen financiële kennis voor nodig. De financiële vertalers van Tekom International gaan zeer nauwkeurig te werk en zijn uitstekend op de hoogte van de financiële terminologie en regelgeving in de landen van hun respectievelijke talencombinatie(s).

Het is noodzakelijk dat een vertaler de  complexiteit van de financieële stukken begrijpt en goed vertaalt, zonder twijfel over de interpretatie. Bij de gespecialiseerde vertalers van Tekom International bent u hiervoor aan het juiste adres.

Kortom, wij mogen ons met recht de allround specialist noemen op het gebied van financiële vertalingen.

Offerte aanvragen