Ga naar de inhoud

Documenten in het Koerdisch vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Koerdische vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Koerdisch.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Koerdische vertaling

Koerdische vertaling.pgn
Koerdische vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Koerdische vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Koerdische vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE KOERDISCHE TAAL

Het Koerdisch is een Iraanse taal. Daarmee is het dus ook onderdeel van de grote Indo-Europese talenfamilie. Het is verwant aan het Parthisch en het Medisch (oude talen) en aan het Beloetsji (een taal die gesproken wordt in het zuidwesten van Pakistan), evenals “in de verte” aan het Perzisch. Het Koerdisch bestaat uit een aantal dialecten. Sommige taalkundigen zijn van mening dat deze dialecten aparte talen zijn en er dus eigenlijk sprake is van een Koerdische talenfamilie. De belangrijkste Koerdische dialecten zijn het Kurmancî en het Soranî.

Het Koerdisch wordt in drie schriften geschreven. Het voornaamste schrift is het Koerdische schrift, een gemodificeerd Arabisch alfabet. Het Koerdische schrift maakt alleen wel gebruik van klinkers, terwijl het Arabisch een medeklinkerschrift is. Daarnaast wordt het Cyrillische en het Latijnse alfabet vaak gebruikt.

Bij het vertalen is het heel belangrijk om te weten voor wie de Koerdische vertaling bestemd is, want de dialecten verschillen onderling sterk. Ook is het belangrijk te weten welk schrift de doelgroep van uw vertaling machtig is.

Dit wil niet zeggen dat het niet nuttig is om bijvoorbeeld uw productdocumentatie, website of brochure in het Koerdisch te vertalen. Alleen al bijvoorbeeld het Soranî wordt gesproken door zes miljoen moedertaalsprekers. Voor deze taal wordt over het algemeen het Koerdische schrift gebruikt. Dan heb je nog het hoofddialect – het Kurmancî – dat door zo’n twintig miljoen Koerden in Turkije wordt gesproken, daarnaast nog eens door zes miljoen Koerden in Irak, drie miljoen in Syrië woonachtige Koerden en door vier miljoen Iraanse Koerden.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Koerdisch of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd

Wij vertalen uit alle talen in het Koerdisch.