Ga naar de inhoud
Home » NWO

NWO

Experienced senior technician working on computer in a laboratory science
In opdracht van NWO vertalen wij hun uitvoeringsregelingen (UVR) naar het Engels. Een vertaling waarbij de uitdaging ligt in het juist en conform de cao vertalen van de regelingen met betrekking tot bijvoorbeeld dienstreizen en arbeidsvoorwaarden, werken in het buitenland, et cetera.

Bij vertaalwerk is elke woordkeuze een zorgvuldige afweging. Een voorbeeld hiervan is de vertaling van uitvoeringsregelingen. Vertaal je dit als ‘implementation regulations’ of als ‘implementing regulations’?

Dit vergt enig onderzoek. Want hoewel ‘implementation regulations’ een meer gangbare vertaling is, gebruikt het Juridisch-Economisch lexicon ‘implementing regulations’. Deze laatste term is hiermee de juiste woordkeuze voor deze opdrachtgever.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap en bevordert de impact ervan op de maatschappij. De hoofdtaak is het financieren van wetenschappelijk onderzoek aan Nederlandse publieke onderzoeksinstellingen, in het bijzonder de universiteiten. NWO richt zich op alle wetenschappelijke disciplines en onderzoeksvelden. De middelen worden ingezet via nationale competitie op basis van kwaliteit en onafhankelijke beoordeling- en selectieprocedures.

Wij vertalen regelmatig voor de P&O-afdeling van het NWO.

PROJECTDETAILS

Operator with bobbin of carbon fibre in carbon fibre production facility

Eriks

ERIKS kiest voor Tekom als vertaalpartner. Alle handtekeningen zijn gezet....

Read More
African family

Mindwize

Tekom is al meer dan 17 jaar de vertaalpartner van...

Read More