Ga naar de inhoud
Home » ESA

ESA

De relatie tussen ESA en Tekom gaat terug naar de beginjaren in Noordwijkerhout. Na onze start in Sassenheim zijn we vrij snel naar Noordwijkerhout verhuisd, waar een ruim souterrain ruimte bood aan 15 werknemers. De wereld was toen nog niet digitaal en hoogopgeleide anderstaligen die naar de regio kwamen omdat hun partner een baan had bij de ESTEC, waren vaak geschikte medewerkers voor Tekom. Zo is het contact gelegd en altijd gebleven.

Het Europees Ruimteagentschap ESA is Europa’s veelzijdige ruimtevaartagentschap dat zich bezighoudt met alle aspecten van de ruimtevaart. Zoals de ruimte verkennen, navigatie, telecommunicatie, waken over de Aarde en ruimtetransport. Hierdoor kunnen zowel mensen in het dagelijks leven als bedrijven van de voordelen profiteren. ESA heeft 22 lidstaten en werkt nauw samen met de Europese Unie en andere ruimtevaartorganisaties. Zo bundelt ESA de financiële en intellectuele bronnen van de lidstaten, waardoor ze grote projecten kunnen realiseren die voor afzonderlijke lidstaten onbereikbaar zijn.

ESA wordt gefinancierd door bijdragen van de lidstaten. Dit houdt in dat ze hun strategisch plan en bereikte resultaten regelmatig aan de ministers van deze landen moeten presenteren. Uiteraard is de vertaling van deze presentatie op ons PREMIUM-niveau uitgevoerd om een nauwkeurige en hoogwaardige vertaling te waarborgen.

PROJECTDETAILS