Ga naar de inhoud

Documenten in het Noors vertalen

Tekom International kan u helpen met een goede Noorse vertaling van alle soorten documenten. Als vertaalbureau vertalen wij voor een groot aantal opdrachtgevers brochures, websiteteksten, juridische en technische documenten en toeristische teksten in het Noors.

Tekom Quick, Pro, Premium

De ene partij heeft een snelle vertaling nodig van een persbericht, de ander heeft een belangrijk juridisch document of een strakke SEO-tekst nodig of zoekt een beëdigd tolk.
Tekom biedt alles wat u nodig heeft in drie klassen.

  • QUICK als het goed, snel en voordelig moet zijn.
  • PRO voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.
  • PREMIUM voor de meest uitmuntende vertalingen.

 
Met Tekom International kunt u alle kanten én alle landen op.

Ontvang een voorstel voor uw Noorse vertaling

Norway-flag
Noorse vertalingen worden verzorgd door een netwerk van Noorse vertalers die in hun moedertaal vertalen. Alle vertalingen worden voor levering gereviseerd door een tweede vertaler. Onze Noorse vertalers hebben zeer ruime ervaring op het gebied van vertalen en hebben een vertaalopleiding op universitair of hbo-niveau afgerond. Het merendeel woont in hun vaderland en komt dagelijks in contact met hun moedertaal.

DE NOORSE TAAL

Het Noors is een Scandinavische taal. De taal is sterk verwant aan het Deens en Zweeds en redelijk verstaanbaar voor Denen en Zweden. Het Noors stamt af van het Oudnoors, net als het IJslands, het Faeröers en het Norn, een reeds uitgestorven taal die vroeger op de Shetland- en Orkney-eilanden werd gesproken. Het Noors is een toontaal. Dit wil zeggen dat niet de klank, maar de toon bepalend is voor de betekenis. Bijzonder is dat het Noors twee officiële schrijftalen kent: het Bokmål en het Nynorsk. Daarnaast kent het Noors vele dialecten die, in tegenstelling tot in vele andere landen, sociaal geaccepteerd zijn. Men kent dus geen “standaard-Noors”. Veel dialecten lijken meer op het Nynorsk, maar toch wordt in zo’n 90% van de gevallen het Bokmål als schrijftaal gebruikt. Het Bokmål lijkt als schrijftaal sterk op het Deens. Het is een samenvoeging van de woorden ‘boek’ en ‘taal’, de boekentaal dus.

Quick

Als het goed, snel en voordelig moet zijn.

Vanaf € 0,10 per woord.

Als het goed, snel en voordelig moet zijn. Goedkoop vertalen met professionele service.
Meer informatie

Pro

Een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau.

Vanaf € 0,16 per woord.

Voor een seniorvertaling met dubbelcheck op hoog niveau. Kwaliteit tegen eerlijke vertaaltarieven.
Meer informatie

Premium

De meest uitmuntende vertalingen.

Vanaf € 0,21 per woord.

Voor de meest uitmuntende vertalingen. Bij belangrijke juridische of medische documenten.
Meer informatie

WAAR ZIJN WIJ GOED IN?

Tekom International verzorgt al sinds 1976 vertaalwerk van de hoogste kwaliteit. In en uit het Noors of in en uit elke andere gewenste taal. Ons grote netwerk van gespecialiseerde vertalers stelt ons in staat om vertalingen te leveren in elk vakgebied. Bovendien werken wij uitsluitend met native speakers. Onze professionele vertalers vertalen in hun eigen moedertaal. Een tweede vertaler kijkt voor levering uw vertaling nog eens goed na. Deze kwaliteitsprocedure is ISO 17100-gecertificeerd.

Wij verzorgen ook beëdigde vertalingen in het Noors of elke andere gewenste taal.